• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σενάρια για πρόταση εξαγοράς από το Κατάρ

    • NewsRoom
    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

    H οικογένεια Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ


    Αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών το δημοσίευμα της Daily Mail, ότι το Καταρ σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Η μετοχή της ομάδας στο pre-market της Wall Street εκτοξεύτηκε ακόμα και κατά 18%.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επενδυτές από το Κατάρ ετοιμάζονται να υποβάλλουν επίσημη πρόταση εξαγοράς της ομάδας, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στη 3η θέση στην Premier League.

    Εδώ και αρκετούς μήνες φουντώνουν τα σενάρια για την πρόθεση των ιδιοκτητών της ομάδας, της οικογένειας Γκλέιζερ, να πουλήσουν ένα πακέτο μετοχών της ομάδας σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

    Ο εμβληματικός σύλλογος βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης για προσφορές από πέρυσι, με τις μετοχές να εκτινάσσονται στα ύψη τον Νοέμβριο μετά την είδηση ​​ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, σκέφτονταν μια πιθανή πώληση της ομάδας.

    Ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ αλλά και funds της Σαουδικής Αραβίας, ενώ υπήρχαν σενάρια για ενδιαφέρον από την Apple και την εταιρεία Zara.

    Η οικογένεια Γκλέιζερ βρίσκεται πάνω από 17 χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας. Κατά τη διοίκησή τους, η σχέση με τους οπαδούς υπήρξε τρικυμιώδης, ενώ κατηγορήθηκαν ότι εκτόξευσαν τα χρέη της ομάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Γκλέιζερ: Ποιοι βγάζουν στο σφυρί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



    ΣΧΟΛΙΑ