• sports

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο – Η συνάντηση με τον Μπάιντεν (video)

    • NewsRoom
    Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Τις πύλες του Λευκού Οίκου πέρασαν τη Δευτέρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η ομάδα του, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκειμένου να τους τιμήσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA.

    «Από τα Σεπόλια στο Οβάλ Γραφείο». Αυτά ήταν τα λόγια του Greek Freak, καθώς περπατούσε προς τον Λευκό Οίκο, φορώντας ένα μαύρο επίσημο κοστούμι, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και το δαχτυλίδι των πρωταθλητών, για να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Στο πλευρό του ήταν φυσικά και ο αδελφός του και συμπαίκτης του, Θανάσης Αντετοκούνμπο, με τον οποίο έζησε αυτή τη μοναδική τιμή. Ως αρχηγός των Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης παρέδωσε στον Μπάιντεν το δώρο του, μια φανέλα Μιλγουόκι Μπακς με το όνομα «Biden» και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθουσιάστηκε και δεσμεύτηκε να τα φορέσει.

    «Θα με κάνεις ήρωα στα παιδιά μου», είπε αποδεχόμενος το δώρο ο Τζο Μπάιντεν.

    Τα «ελάφια» φιλοξενήθηκαν στον Λευκό Οίκο έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές του NBA, όπως γίνεται κάθε χρόνο με τη νικητήρια ομάδα.

    Στις δηλώσεις του, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε: «Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με 0-2, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε».

    «Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα. Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μπακς. Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων», ήταν τα λόγια του Μπάιντεν.

    Με τη σειρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Είναι κάτι υπέροχο. Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Ένα παιδί από τα Σεπόλια, την Αθήνα, που μεγάλωσε από Νιγηριανούς γονείς, που πάλευαν για να μας δώσουν τα πάντα. Η οικογένεια μου έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στον Λευκό Οίκο, να γνωρίσουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ».

    «Θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειές μας, οι οποίες προφανώς είναι μεγάλο κομμάτι του ποιοι είμαστε, κάνουν κι αυτές θυσίες. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τις κουβαλάμε στην καρδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους των Μπακς, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Μας υποστήριζαν πάντα, ακόμη κι όταν ήμασταν η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε δίχως αυτούς», πρόσθεσε.

    «Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα όλη μου τη ζωή και τώρα είμαι στον Λευκό Οίκο. Χωρίς την σκληρή δουλειά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό», κατέληξε ο Γιάννης.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο NBA

    Αγόρασε βίλες εκατομμυρίων στο Costa Navarino

    «Πήγα για ψώνια και δεν με αναγνώρισε κανείς!» (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ