• sports

    EuroLeague: Το Αμπού Ντάμπι τινάζει την μπάνκα στον αέρα για τα επόμενα Final Four

    • NewsRoom
    Ευρωλίγκα


    Το Αμπού Ντάμπι θέλει με κάθε τρόπο να μπει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πλέον στο τραπέζι έχει πέσει αστρονομικό ποσό για την EuroLeague.

    Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πρόταση για τη διοργάνωση των τριών επόμενων Final Four στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έναντι του ποσού των 25 εκατ. δολαρίων για κάθε χρόνο!

    Συνολικά δηλαδή έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τα Final Four του 2025, του 2026 και του 2027 και πλέον το μπαλάκι περνάει στις ευρωπαϊκές ομάδες, δηλαδή του μετόχους της EuroLeague. Το γήπεδο που θέλει να φιλοξενήσει τους αγώνες είναι το Etihad Arena.

    Την αποκάλυψη για την πρόταση του Αμπού Ντάμπι για το Final Four έκανε το ισπανικό site encestando και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι ισχύει το ρεπορτάζ και απομένουν οι αποφάσεις.

    Πρόκειται για ποσό μαμούθ που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο, έστω κι αν η γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα φύγει για πρώτη φορά από την Γηραιά Ήπειρο, αν και εφόσον δοθεί θετική απάντηση.

    Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, δεν ελήφθη καμία απόφαση. Είναι άλλωστε πολύ σοβαρή υπόθεση και θα τεθεί επί τάπητος στην Γενική Συνέλευση των μετόχων, στις 13 Μαρτίου.

    Εκεί θα συζητηθεί και το θέμα του Final Four για το 2025, το 2026 και το 2027 και παράλληλα θα ληφθούν αποφάσεις και για την ομάδα από το Αμπού Ντάμπι, που θέλει να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της EuroLeague.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μπάγερν Μονάχου έγινε 124 ετών!

    Kaizen Foundation: Ανακαινίζει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε ένα έργο 3,8 εκατ. ευρώ

    Καρίμ Μπενζεμά: Δεύτερη πατρίδα μου η Σαουδική Αραβία



    ΣΧΟΛΙΑ