• sports

  Μπέος: Θετικός σε τελικό με 15.000 κόσμο, αλλά θέλει παραπάνω ο Παναθηναϊκός

  • NewsRoom
  Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου

  Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου


  Ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε πρώτος από την σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με την ιδιότητα του δημάρχου Βόλου.

  Κατά την αποχώρησή του, ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής στο Πανθεσσαλικό με 4.500 οπαδούς για κάθε ομάδα.

  Μεταξύ άλλων είπε:

  «Κρίνοντας πως επειδή δεν έχει μεγάλη κόντρα ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, δεν έχει αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός άναψα το πράσινο φως να έχει 15.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό υπό προϋποθέσεις. Ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα είναι δουλειά της ΕΠΟ και των δύο ομάδων για να αποφασίσουν. Ο κύριος Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί είναι λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια».

  Αναλυτικά όσα όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:

  «Εγώ βρίσκομαι εδώ επειδή προσκλήθηκα από τον Κύριο Μπαλτάκο αλλά η παρουσία μου δεν έχει κανένα νόημα διότι ως δήμαρχος της πόλης πρόθεση μου είναι να γίνει μια γιορτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της ΕΠΟ και των δύο ομάδων ώστε να συναινέσουν. Εγώ δεν έχω δουλειά εδώ έχω πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ, ωστόσο έδωσα το πράσινο φως», δήλωσε αρχικά ο κ. Μπέος.

  Θέλετε τον τελικό στον Βόλο ωστόσο είχατε θέσει θέμα με την παρουσία των φιλάθλων. Φέτος έχετε διαφορετική προσέγγιση;

  «Όχι, έχω την ίδια προσέγγιση. Με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων και το ότι δεν έχουν την ίδια αντιπαλότητα όπως έχουν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο και για την πόλη αλλά και για το ποδόσφαιρο ώστε να υπάρξουν μέσα στο Πανθεσσαλικό περίπου 15.000 φίλαθλοι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πως θα μοιραστούν τα εισιτήρια.

  Έχει έρθει και ο αστυνομικός διευθυντής της Μαγνησίας, που βέβαια η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρνητική διότι θέλουν μια πιο ήσυχη διαδικασία.

  Ο κύριος Αλαφούζος ήταν αρνητικός διότι ήθελε περισσότερα εισιτήρια, σε μια πρώτη συζήτηση που κάναμε. Τις αποφάσεις θα τις πάρει η ΕΠΟ μαζί με τις δύο ομάδες. Πολλοί μπορεί να απορείτε για το θέμα του ΔΕΑΒ που έδωσε άκυρο να γίνει το παιχνίδι Βόλος – Κηφισιά με κόσμο λόγω έλλειψης των κάμερων, να πω ότι πριν 1,5 χρόνο ο Βόλος με μια γενναία απόφαση την οποία εγώ υπέγραψα, 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να φιλοξενηθεί η Εθνική ομάδα σε επίσημα παιχνίδια.

  Έτσι έγιναν όλες οι προϋποθέσεις που έθετε η UEFA. Σήμερα με τον νέο νόμο τίθενται κάποια άλλα θέματα σχετικά με τις κάμερες και σε αυτό τόνισα ότι πρέπει να συμβάλλουν 50-50 ο δήμος με την ΕΠΟ και εγώ είμαι σύμφωνος σε αυτό. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν τώρα η ΕΠΟ και οι ομάδες».

  Για τη σημερινή ανάρτηση:

  «Είναι ντροπή για όλους που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο το ότι δεν έχει ήδη διερευνηθεί για τη διαρροή του διαιτητή που θα διευθύνει τον αγώνα Βόλος – Κηφισιά χωρίς να έχει λάβει την έγκριση και να έχουμε ενημερωθεί επίσημα οι υπόλοιποι.

  Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και ένα βρώμικο παρασκήνιο. Το καταγγείλαμε επίσημα με την ομάδα. Θεωρώ ότι κάηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής. Το ζήτημα δεν είναι αυτό. Πρέπει οι αρμόδιοι να διερευνήσουν πως διέρρευσε το όνομα και πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε το θέμα. Γίνονται μαγειρέματα πίσω από την πλάτη πολλών και όχι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

  Είπατε για 15.000 με κόσμο στο Πανθεσσαλικό. Πώς θα γίνει το μοίρασμα;

  «Αν ήταν στο χέρι μου θα έβαζα και 20.000 επειδή ξέρω τα μέτρα που χρειάζονται. Δεν θα άνοιγε μύτη. Θεωρώ ότι με 15.000 είναι καλυμμένες όλες οι πλευρές και βασική προϋπόθεση ότι οι προθέσεις των φιλάθλων θα είναι καλές. Η πρόθεση μου ήταν να λάβουν από 4.000 εισιτήρια η κάθε ομάδα με τη σύμφωνη γνώμη του αστυνομικού διευθυντή.

  Να πάρουν οι δύο ομάδες τα δύο πέταλα και στις θύρες των επισήμων να πάρει η ΕΠΟ 5.000 εισιτήρια και να τα διαχειριστεί όπως θέλει εκείνη. Να κρατήσει 1.000 και να μοιράσει τα υπόλοιπα στις δύο ομάδες. Αυτή ωστόσο είναι μια δική μου προσέγγιση, δεν ξέρω αν θα το εγκρίνουν. Αν θέλουν να το γεμίσουν ας το γεμίσουν με φιλάθλους από την επαρχία και από μαθητές. Όχι να το γεμίσουν με φιλάθλους από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη για να συγκρουστούν».

  Διαβάστε επίσης:

  Αφρικανική σκόνη: Σύσταση του ΙΣΠ για προστασία – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

  Στέφανος Κασσελάκης: Αύριο η ορκωμοσία του – Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Τάιλερ

  Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν ξανά μαζί: Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Kinds of Kindness»  ΣΧΟΛΙΑ