• sports

    Αντίδραση Βαγγέλη Μαρινάκη σε αναφορά του CEO της Premier League για τη Νότιγχαμ Φόρεστ

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Στα αυτιά του ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν ήχησε καθόλου καλά μια αποστροφή στο λόγο του διευθύνοντος συμβούλου της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, ο οποίος φάνηκε να περιγράφει τη Φόρεστ και την Έβερτον ως «μικρούς συλλόγους», σε μια ακρόαση στο κοινοβούλιο.

    Το θέμα ανέδειξε ο Guardian, αναφέροντας πως ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι ο Μάστερς ήταν «απρόσεκτος» όταν έκανε τις παρατηρήσεις, οι οποίες προέκυψαν καθώς προσπαθούσε να δικαιολογήσει στους βουλευτές τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος (PSR).

    «Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν σωστό», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Νομίζω ότι ήταν λίγο απρόσεκτο. Θεωρώ ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον είναι πολύ μεγάλες ομάδες, ίσως και μεγαλύτερες από αυτές που θεωρούμε σήμερα μεγάλες ομάδες».

    Οι δύο σύλλογοι της κορυφαίας αγγλικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να αντιμετωπίζει μια δεύτερη αξιολόγηση από ανεξάρτητο πάνελ αυτή τη σεζόν, αφού τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για άλλη παραβίαση. Η έφεση των «Ζαχαρωτών» κατά της ποινής εκδικάζεται αυτή την εβδομάδα.

    Ο Μάστερς, υπό ακρόαση στην επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού πριν από δύο εβδομάδες, ρωτήθηκε εάν οι «μεγάλοι σύλλογοι» αντιμετωπίζονταν διαφορετικά σύμφωνα με τους κανόνες, κι ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις 115 κατηγορίες εναντίον της πρωταθλήτριας της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι.

    «Οι τυπικές οδηγίες (για το PSR) είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τις μικρές ομάδες», είχε απαντήσει ο Μάστερς. Την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Επιτροπής, η βουλευτής Καρολάιν Ντίνεϊτζ, έγραψε στην Premier League ζητώντας από τον Μάστερς να διευκρινίσει τις παρατηρήσεις του.

    «Ο υπαινιγμός του Ρίτσαρντ Μάστερς ότι η εννέα φορές νικήτρια του πρωταθλήματος Έβερτον και η δις πρωταθλήτρια του Κυπέλλου Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ είναι “μικροί σύλλογοι” θα έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους οπαδούς», έγραψε.

    «Το να προτείνουμε ότι οι σύλλογοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το μέγεθος εγείρει ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με το εάν κάθε μέλος του πρωταθλήματος λαμβάνει πραγματικά δίκαιη και συνεπή μεταχείριση».

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την ισότητα των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το οποίο φιλοξενεί η Νότιγχαμ Φόρεστ, είπε ότι ήταν δύσπιστος με τους όρους «μεγάλοι» και «μικροί» σύλλογοι, καθώς το βασικό μέτρο κατά την άποψή του είναι το μέγεθος του κόσμου ενός συλλόγου.

    «Μεγάλη ομάδα και μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση», είπε. «Είναι μια ομάδα που έχει πολλή υποστήριξη ή που έχει πετύχει πολλές νίκες ή πολλά τρόπαια. Αλλά αν το αναλύσεις θα δεις ποιες είναι αυτές οι ομάδες, αυτές είναι οι ομάδες με τα μεγάλα πλήθη».

    Και συμπλήρωσε:

    «Σπάνια οι ομάδες χωρίς σταθερή βάση οπαδών κατακτούν ένα τρόπαιο. Βλέπεις τη δύναμη των υποστηρικτών σου στον αγωνιστικό χώρο και ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά, η υποστήριξη σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Εξώδικο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Λουτσέσκου – Τι απαντά ο ΠΑΟΚ

    Πρώτο παντού τον Ιανουάριο το MEGA

    Wall Street Journal: Τι αναφέρει για την Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα τέσσερα πλοία αξίας 300 εκατ. δολαρίων που ναυπηγούνται



    ΣΧΟΛΙΑ