• Κοινωνία

    Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι γονείς που κλείδωσαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο – «Έτσι κάνουμε στη χώρα μας»

    • NewsRoom
    Ζάκυνθος: Σοκάρουν οι γονείς που κλείδωσαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο - «Έτσι κάνουμε στη χώρα μας»

    Πηγή: Twitter @hellenicpolice


    Παραλίγο τραγωδία στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, όταν ένα μωράκι εντοπίστηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο καθώς οι γονείς του από την Δανία το είχαν αφήσει για να πάνε για φώνια

    Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Ζάκυνθο περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Όπως αναφέρει το tempo24.news, σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι το μικρό αγοράκι είναι κλειδωμένο μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο των γονιών του, το οποίο ήταν κλειδωμένο.

    Έντρομοι άρχισαν να αναζητούν τους γονείς του στα διπλανά καταστήματα και ξενοδοχεία. Με τη συνδρομή ενός ξενοδόχου, που διατηρεί επιχείρηση στο σημείο, κάλεσαν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την Αστυνομία.

    Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το ΙΧ.

    Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του – ευτυχώς μόνο ιδρωμένο – και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

    Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

    «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού.

    Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

    Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού

    Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισε το μωρό Δανών από το αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

    «Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωρό σε ένα αυτοκίνητο μόνο του», αναφέρει αρχικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    «Ήμασταν λίγο μακριά αλλά μεταβήκαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι γονείς ήταν στα 200 με 300 μέτρα», προσθέτει.

    Οπως εξηγεί, οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή, αλλά όταν τον είδαν με με φάρους και σειρήνες, τότε κινητοποιήθηκαν.

    «Κάναμε 7′ μετά την κλήση, ήμασταν 15χλμ. μακριά. Οι περιοίκοι εκεί, μας είπαν ότι το παιδί ήταν μισή ώρα μέσα, σας το λέω και ανατριχιάζω», είπε και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει πολλά περιστατικά στην Αθήνα, θυμόμουν και το περιστατικό με την Άρτα και έλεγα δεν θα συμβεί, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι».

    Ο αστυνομικός περιέγραψε και τις στιγμές μετά τον απεγκλωβισμό του παιδιού. «Ήταν σαν χαμένο ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία γιατί έκαιγε, έβραζε. Φανταστείτε ότι είχαν αφήσει ένα ταμπλετ που το μετακίνησα με τα ακροδάχτυλα γιατί είχε πυρώσει. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς».

    Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.

    Μετά τον απεγκλωβισμό του παιδιού, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ το πήρε στην αγκαλιά του μέχρι το παιδί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ζακύνθου για προληπτικούς λόγους.

    Τη συγκλονιστική φωτογραφία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κρατά στην αγκαλιά του το μωρό, ανήρτησε το απόγευμα της Τετάρτης στα κοινωνικά δίκτυα η Ελληνική Αστυνομία.

    Η ΕΛ.ΑΣ στην ανάρτησή της σημειώνει ακόμα ότι το μωρό μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Πισπιρίγκου: Βίωνε μία τραγωδία και ανέβαζε φωτογραφίες από παραλίες

    Άστατος καιρός σήμερα με ηλιοφάνεια και μπόρες



    ΣΧΟΛΙΑ