• Κοινωνία

    Vegan σαντιγί ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

    • NewsRoom
    Ανακαλείται σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο από τον ΕΦΕΤ

    ΕΦΕΤ


    Vegan σαντιγί σε σπρέι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκαν ανακρίβειες μεταξύ της ελληνικής και αγγλικής επισήμανσης στην ετικέτα του προϊόντος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν: Leha GmbH Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

    Σημειώνεται ότι το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της.

    Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τα 7 φρούτα που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα

    Έκθεση ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από κορονοϊό και 6 διασωληνωμένοι ασθενείς

    Κολπική μαρμαρυγή εμφάνισε ο Δημήτρης Σταρόβας



    ΣΧΟΛΙΑ