• Κοινωνία

    Τηλεοπτικές άδειες: Μέσω υπομνήματος απολογήθηκε ο Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Δεν εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που τον περίμενε να απολογηθεί και να απαντήσει στις ερωτήσεις της για τη διευρυνόμενη παράβαση καθήκοντος του στον πρώτο διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Οι δικηγόροι του Γιάννης Μαντζουράνης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, κατέθεσαν για λογαριασμό του κατηγορουμένου υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, με την άρνηση του Νίκου Παππά για την κατηγορία και τα όσα του προσάπτει ο (συγκατηγορούμενος του πλέον) εργολάβος και τότε επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας.

    Η δήλωση Παππά

    Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παππάς, αναφέρει:

    «Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

    Από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες.

    Ο εκ των συνηγόρων του κατηγορουμένου,

    Γ. Μαντζουράνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».

    Ο δεύτερος συνήγορος του πρώην υπουργού, Β. Γεωργακόπουλος, στη δήλωσή του έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλιοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφορη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

    Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια και ζήτησε την τρίτη στη σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί. Όπως είπε, ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από την υπεράσπιση της, την οποία αναλαμβάνει στο εξής ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Καλογρίτσας: Επέμεινε στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Παππά – Ολοκληρώθηκε η απολογία του

    Νίκος Παππάς: Η διώρυγα της Κορίνθου «πληρώνει» την επιτελική αδράνεια των Μητσοτάκη και Καραμανλή

    Γιώργος Πατέλης: Ξανά στη φυλακή ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής



    ΣΧΟΛΙΑ