• Κοινωνία

    Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία υπό την επίβλεψη του Νικόλαου Γλύξμπουργκ

    • NewsRoom
    ΤΑΤΟΙ


    Με εντατικούς ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες στο Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Λίγο πριν τις 11 το πρωί έφτασε στο Τατόι ο γιος του τέως βασιλιά, Νικόλαος Γλύξμπουγκ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ενώ αναμένεται η άφιξη και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών, καθώς και τους χώρους όπου θα τελεστεί η κηδεία.

    Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης εργάτες διαφόρων υπηρεσιών με δεκάδες οχήματα και εκσκαπτικά μηχανήματα, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για την ταφή του τέως βασιλιά. Συγκεκριμένα απομακρύνονται ξύλα και κορμοί που κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2021.

    Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους κάνουν εργασίες, ενώ όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στο Τατόι αναμένεται να βρεθούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

    Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου. Παράλληλα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Γι’ αυτό τον λόγο θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό.

    Αν και τα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, πρόκειται να είναι υψηλού επιπέδου.

    Ένστολοι αστυνομικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά θα περιλαμβάνονται στο πλέγμα των μέτρων, τα οποία τίθεται στο τραπέζι της ΕΛ.ΑΣ. σε διαρκείς συσκέψεις που θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Δείτε βίντεο:

    Δείτε επίσης:

    Διαβάστε επίσης:

    Βασιλικό κοιμητήριο Τατοΐου – Από τον Γεώργιο Α΄ στη Φρειδερίκη και τον Κωνσταντίνο

    Βόμβα από το Παλάτι: Χωρίς ρόλο ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του Καρόλου



    ΣΧΟΛΙΑ