• LIFE&STYLE

    Βόμβα από το Παλάτι: Χωρίς ρόλο ο πρίγκιπας Χάρι στη στέψη του Καρόλου

    • NewsRoom
    πρίγκιπας Κάρολος - Χάρι - Μέγκαν

    Πρίγκιπας Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Κάρολος


    Εκτός της τελετής στέψης του Καρόλου βγαίνει ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων που έχει κάνει ο δευτερότοκος γιος του για τη βασιλική οικογένεια.

    «Όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Χάρι στη διαδικασία της στέψης», αποκάλυψε πηγή στην έγκριτη εφημερίδα.

    Μάλιστα, ο βασιλιάς Kάρολος έχει αφαιρέσει εντελώς τον πρίγκιπα Χάρι από το σενάριο της στέψης, που σημαίνει ότι θα είναι ένα απλό μέλος του κοινού εάν και εφόσον φυσικά επιλέξει να παραστεί στη γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση της 6ης Μαΐου.

    Σε μια σημαντική ρήξη από την παράδοση, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα απαιτήσει από τους έξι βασιλικούς Δούκες να γονατίσουν μπροστά του για να «αποτίσουν φόρο τιμής» πριν αγγίξουν το στέμμα και φιλήσουν το δεξί μάγουλο του μονάρχη, ανέφερε η εφημερίδα.

    Αντίθετα, μόνο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι εκείνος που θα εκτελέσει την παράδοση.

    Οργή από Κάρολο και Ουίλιαμ μετά τις αποκαλύψεις του Χάρι

    Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι θυμωμένοι μετά τη διαρροή της αυτοβιογραφίας του Χάρι με τίτλο «Spare».

    Σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι περιέγραψε τον αδερφό του ως έναν «υβριστικό νταή» που τον πέταξε στο έδαφος σε ένα από τα εξοχικά σπίτια του παλατιού και μάλιστα τον αποκάλεσε με διάφορους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

    Αν και στόχευε κυρίως τον μεγάλο αδερφό του, ο έκπτωτος πλέον πρίγκιπας, έστρεψε τα πυρά του και στον πατέρα του, αν και απέρριψε τους προηγούμενους ισχυρισμούς του ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν ένας απών πατέρας που τον εγκατέλειψε μετά τον θάνατο της μητέρας του.

    Ο πρίγκιπας Χάρι επιμένει ότι η οικογένειά του είναι εκείνη που δεν θέλει να συμφιλιωθεί μαζί του.

    «Ο Βασιλιάς δεν είναι λιγότερο πληγωμένος γιατί δεν βρέθηκε στο επίκεντρο του θυμού και της απογοήτευσης του βιβλίου. Το νιώθει έντονα, δεν είναι λιγότερο οδυνηρό γι ‘αυτόν, επειδή εστιάζει στον γιο του και όχι σε αυτόν. Υπάρχει πολύς οικογενειακός πόνος», είπε στην εφημερίδα ένας φίλος της βασιλικής οικογένειας.

    Δεν είναι σαφές ακόμη εάν ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί στη μνημειώδη στέψη του πατέρα του.

    Πηγές του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος σχεδίαζε ακόμη να προσκαλέσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, μετά την κυκλοφορία του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ζευγαριού στο Netflix. Παρά τη διαμάχη, μια «πόρτα θα μένει πάντα μισάνοιχτη» για το δίδυμο, δήλωσαν οι πηγές τον περασμένο μήνα.

    Ο Χάρι είπε ότι η παρουσία του θα εξαρτηθεί από την οικογένειά του. «Υπάρχουν πολλά ακόμη να συζητηθούν και ελπίζω πραγματικά ότι θα είναι πρόθυμοι να καθίσουν και να μιλήσουν γι’ αυτό» είπε.

    Ο δούκας του Σάσεξ έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι θέλει να τελειώσει ο διχασμός με την οικογένειά του, αλλά τους κατηγορεί για την παράταση της διαμάχης. «Δεν έχουν δείξει καμία απολύτως προθυμία να συμφιλιωθούν», είπε.

    Στο μεταξύ ο ίδιος συνεχίζει τις αποκαλύψεις και τις κατηγορίες σε συνεντεύξεις, βιβλία και ντοκιμαντέρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Tέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι βασιλικές οικογένειες που θα παρευρεθούν στην κηδεία τη Δευτέρα



    ΣΧΟΛΙΑ