• Κοινωνία

    Σεισμός στην Κρήτη: Νέες καταρρεύσεις στο Αρκαλοχώρι από τη δόνηση των 5,4R

    • NewsRoom
    Σεισμός στην Κρήτη: Νέες καταρρεύσεις στο Αρκαλοχώρι από τη νέα δόνηση των 5,4R


    Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τον νέο μεγάλο σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

    Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

    Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

    Η σεισμική δραστηριότητα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες και στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

    Λέκκας: Οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν ακόμα και σπίτια με μικρές βλάβες

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας προειδοποίησε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σπίτια, που έχουν υποστεί ακόμα και μικρές βλάβες.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής: «Το κυρίαρχο για μένα ήταν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση γι΄αυτό συγκάλεσα την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικών Κινδύνων και εκδώσαμε ένα πόρισμα – οδηγό προς την πολιτεία και τους κατοίκους έτσι ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκτακτη ανάγκη».

    Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ:

    Στο Αρκαλοχώρι σήμερα ο πρωθυπουργός

    Εκτάκτως τις περιοχές της Κρήτης, που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα το μεσημέρι στις 4 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί θα βρίσκονται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με τους σεισμόπληκτους και δεν αποκλείεται να υπάρξει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

    Η επιστροφή του στην Αθήνα, είναι προγραμματισμένη να γίνει το βράδυ.

    Στις σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι:

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

    Άμεση τοποθέτηση φορητού δικτύου σεισμογράφων στην Κρήτη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

    Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Κρήτη με δωρεάν επικοινωνία



    ΣΧΟΛΙΑ