• Κοινωνία

    Άμεση τοποθέτηση φορητού δικτύου σεισμογράφων στην Κρήτη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

    • NewsRoom
    σεισμός


    Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στέλνει εκτάκτως κλιμάκιο σεισμολόγων και τεχνικών στη πληγείσα περιοχή της Κρήτης για την τοποθέτηση φορητού δικτύου σεισμογράφων.

    Σκοπός του είναι η λεπτομερής παρακολούθηση της σεισμικής και μετασεισμικής ακολουθίας.

    Η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι συνεχής, με δεκάδες σεισμούς και άνω των 4 Ρίχτερ. Μάλιστα, στις 14:02 το μεσημέρι, καταγράφηκε σεισμός εντάσεως 4,8 Ρίχτερ.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, το βράδυ, στις 10:00, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και εκεί θα δούμε με όλα τα επιστημονικά δεδομένα πού ακριβώς πάει το φαινόμενο.

    Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ από την πρώτη στιγμή σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηράκλειο – Μήνυμα 112: Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό

    Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη – Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι και 11 τραυματίες, κατέρρευσαν σπίτια και εκκλησίες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ