• Κοινωνία

    Συνεχίζεται το θρίλερ διάσωσης στο κρουαζιερόπλοιο Viking Sky-Έχουν μεταφερθεί 440 επιβάτες (video)

    • NewsRoom


    Μόλις 440 επιβάτες από του συνολικά 1.300 επιβαίνοντες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Viking Ocean Cruises, μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ. Η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή.

    Σήμερα το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 440 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα στη στεριά.

    «Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης, ο Per Fjeld.

    Συνολικά, υπάρχουν πέντε ελικόπτερα που συμβάλλουν στην επιχείρηση. Ο Einar Knutsen στο Κέντρο Διάσωσης είπε στο δίκτυο TV 2 ότι επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

    Τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις μηχανές του μεγάλου πλοίου, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο σε απόσταση εξαιρετικά κοντινή στην ακτή, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες σχεδόν 70 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ τα κύματα ξεπερνούσαν τα οκτώ με εννιά μέτρα, καθιστώντας την κατάσταση για τους επιβάτες μέσα στο πλοίο, εξαιρετικά επικίνδυνη.

    Η πλειοψηφία των τουριστών ήταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ενώ υπήρχαν επιβάτες από 16 χώρες συνολικά. Μέχρι το πρωί της Κυριακής, από τα 1.300 άτομα είχαν μεταφερθεί στην ξηρά τα 440, καθώς κάθε ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει 15 με 20 άτομα, ενώ η διαδικασία επιβίβασης διεξάγεται με πολύ αργούς ρυθμούς, λόγω και της προχωρημένης ηλικίας πολλών εκ των επιβατών.

    Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

    Όπως ανέφεραν οι νορβηγικές αρχές, οι πρώτοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί.

    Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου, κατά την αναμονή των επιβατών για τη διάσωσή τους:

    Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία κι η δεύτερη μηχανή του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να μπορέσει να φύγει από το σημείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στη Νορβηγία: Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο της Viking Ocean Cruises

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή ομογενών στη Μελβούρνη κατά του Βαρεμένου: «Είσαι προδότης»-Τον φυγάδευσαν άρον άρον (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Cosco: Καμία υποχώρηση στο master plan του ΟΛΠ – Υποβάλλει ξανά το σχέδιο στην ΕΣΑΛ χωρίς τροποποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ