• Κοινωνία

    Πέτρος Φιλιππίδης: Στις 18 Μαρτίου ξεκινά η δίκη του ηθοποιού

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Στις 18 Μαρτίου ο δημοφιλής πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης Πέτρος Φιλιππίδης θα καθίσει στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας.

    Η δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού προσδιορίστηκε και πλέον μετρά αντίστροφα για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, με νέο δικηγόρο στο πλευρό του.

    Ο Π.Φιλιππίδης θα δικαστεί για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό μίας νεαρής τότε ηθοποιού, το 2008. Θα δικαστεί και για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, σε βάρος πάλι νεαρών γυναικών στα πρώτα τους βήματα στη θεατρική σκηνή.

    Ο ηθοποιός, φέρεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα:

    «Εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των 3 γυναικών στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας, τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους (γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο), όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις και χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του, καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχείο του χαρακτήρα του και σταθερή ροπή του στην τέλεση συναφών εγκλημάτων».

    Ο Π.Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες.

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπομπή σε δίκη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

    Χρέη ύψους €1 εκατομμυρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

    Δημήτρης Λιγνάδης: Δικάζεται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών



    ΣΧΟΛΙΑ