• Κοινωνία

  Δημήτρης Λιγνάδης: Δικάζεται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

  Δημήτρης Λιγνάδης

  Δημήτρης Λιγνάδης


  Σε δίκη για 4 βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

  Με βούλευμα του ομόφωνα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

  Μετά τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος του ελληνικού MeToo που θα καθίσει στο εδώλιο για ειδεχθείς πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

  Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη που αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

  Στην πρότασή της, η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

  Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη, με την εισαγγελέα να έχει εισηγηθεί:

  «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

  Αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

  Διαβάστε επίσης:

  Δημήτρης Λιγνάδης: Πέθανε η μητέρα του

  Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπομπή σε δίκη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

  Νέα ποινική δίωξη για βιασμό εις βάρος ηθοποιού  ΣΧΟΛΙΑ