• Κοινωνία

    Πέτρος Φιλιππίδης: Παραπομπή σε δίκη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Από τη σκηνή του θεάτρου, στο κελί της φυλακής και τώρα στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμφθηκε σε δίκη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών ηθοποιών. Θα είναι ο πρώτος ηθοποιός που θα δικαστεί για το θλιβερό ελληνικό #MeToo.

    Με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στέλνει στο εδώλιο τον δημοφιλή πρωταγωνιστή για τρία κακουργήματα, διατηρώντας την προσωρινή του κράτηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

    Η πρώτη από τις τρεις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο για ένα ρόλο. Όπως κατήγγειλε, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και την κακοποίησε σεξουαλικά.

    Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή ηθοποιός συνάντησε τον Φιλιππίδη στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της.

    Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

    Η καταγγέλλουσα της δεύτερης απόπειρας βιασμού έχει καταθέσει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε καφετέρια για να βρει δουλειά. Μετά, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του, αλλά εκείνος φέρεται να την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η γυναίκα, επιχείρησε να τη βιάσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση (video)

    Βλαδίμηρος Κυριακίδης για Λιγνάδη-Φιλιππίδη: Τελείωσαν με το θέατρο, έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να κοιταχτούν

    Νέα ποινική δίωξη για βιασμό εις βάρος ηθοποιού



    ΣΧΟΛΙΑ