• Κοινωνία

    Ομόφωνα ένοχος ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης


    Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 46χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης, μετά την ολοκλήρωση της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, σύμφωνα με τα  kozanilife , Kozanimedia .

    Καθοριστική ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή.

    Συγκλονιστικές ήταν και οι καταθέσεις των μαρτύρων οι οποίοι κλήθηκαν να θυμηθούν ξανά τον εφιάλτη που έζησαν.

    Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης την οποία επιτέθηκε ο δράστης με πολλαπλά χτυπήματα με το τσεκούρι, αντιστάθηκε έντονα μέχρι να τον αφοπλίσει ο διευθυντής περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στο κτίριο της Εφορίας Κοζάνης.

    «Ο δράστης με πρόλαβε στο διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθε ο διευθυντής και μου είπε σήκω φύγε. Ήρθε το ΕΚΑΒ και με παρέλαβε.

    Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί Μεσαιωνικά χτυπήματα. Το παιδί μου δεν μου μιλούσε, ήταν θυμωμένο, γιατί της είπα ψέματα και τα είδε όλα στην τηλεόραση. Βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη».

    Στο δικαστήριο κατέθεσε και η Δώρα Πλιατσίδου, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση λέγοντας πως «τον άκουσα να λέει πως είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα».

    «Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα»

    Ο 46χρονος δράστης αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»

    Διαβάστε ακόμα:

    Γονείς Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Θέλουμε να ακούσουμε τη λέξη ένοχοι»

    Πυροβολισμοί και συλλήψεις στη Θήβα

    Μαγνησία: Νεκρός 68χρονος στο σπίτι του – Τι λέει ο ντελιβεράς που ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία (video)

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ