• Κοινωνία

    Γονείς Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Θέλουμε να ακούσουμε τη λέξη ένοχοι»

    • NewsRoom


    Η δίκη της υπόθεσης για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2015 με τραύματα από μαχαίρι, συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

    Οι γονείς του ζητούν δικαίωση, με τη μητέρα του Μαρία Γιακουμάκη να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι:

    «Πάμε (στη δίκη) για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δύο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούσω την λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη φιλία την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του».

    Από την πλευρά του, ο πατέρας του φοιτητή Ανδρέας Γιακουμάκης είπε ότι «η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη, μας δίνετε δύναμη».

    Κατά την κατάθεση της η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπε ότι το παιδί της δεν της είπε ποτέ για τα περιστατικά που συνέβαιναν στη σχολή. Ωστόσο γνώριζε ότι έκανε παρέα με όλους και με τους συμπατριώτες τους. Όμως το γεγονός ότι δεν έκανε μόνο παρέα με τους Κρητικούς, ήταν κάτι που τους εξόργισε και τον κατέκριναν γι΄αυτό.

    Ανέφερε επίσης ότι ενημερώθηκε πως ο διευθυντής της σχολής γαλακτοκομικής όπου φοιτούσε ο Βαγγέλης γνώριζε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές αυτών των παιδιών.

    Το περιστατικό που οδήγησε τον φοιτητή να αλλάξει τότε δωμάτιο, ήταν όταν οι συγκάτοικοι του έριξαν χρώμα στο σαμπουάν του.

    Μάλιστα οι Κρητικοί τον αποκάλεσαν «ρουφιάνο» μετά την απόφαση του και έπαψαν να του μιλάνε με εξαίρεση μόνο δύο παιδιά από τη συγκεκριμένη παρέα.

    Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr στην κατάθεση της η μητέρα του Βαγγέλη όταν ρωτήθηκε από τους συνήγορους γιατί τα άλλα παιδιά δεν μίλησαν για όλα αυτά, απάντησε ότι φοβόντουσαν και ότι ο ίδιος ήθελε να έχει καλές σχέσεις με τους συμπατριώτες του.

    Ανέφερε ακόμα ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του είχε πει ότι φίλοι δεν είναι αυτοί που σε κάνουν να υποφέρεις. Ο Βαγγέλης όμως ήθελε απλά να τελειώσει τη σχολή και να επιστρέψει πίσω στην Κρήτη.

    Όταν η οικογένεια του Βαγγέλη τον αναζητούσε, θεωρούσε ότι τα παιδιά αυτά ήταν φίλοι του, όμως μόλις άρχισαν να έρχονται στοιχεία στο φως απομακρύνθηκαν και τους ρωτούσαν τι μάθαιναν για την υπόθεση.

    Η στιγμή που η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχασε την ψυχραιμία της κατά την κατάθεση της ήταν όταν ένας από τους συνηγόρους έδειξε στην έδρα μία φωτογραφία με όλη η παρέα μαζί και ένα βίντεο που πιθανότατα τράβηξε ο Βαγγέλης, ζητώντας την απομάκρυνση τους γιατί δεν άντεχε να τα βλέπει. ενώ αρνήθηκε ότι στο βίντεο ακουγόταν η φωνή του παιδιού της.

    Επίσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τους, όταν είπε ό,τι και να αποδειχθεί, για εκείνη τα παιδιά αυτά έχουν την πλήρη ευθύνη.

    Η εκδίκαση των εφέσεων που άσκησαν οι κατηγορούμενοι είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021, όμως αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

    Δύο χρόνια πριν τον Ιούνιο του 2019, οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

    Οι 5 εξ αυτών καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι ήταν ανήλικοι το 2015 παρείχαν κοινωφελή εργασία 150 ωρών.

    Σημειώνεται ότι και οι 8 καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, ενώ το δικαστήριο είχε μετατρέψει την ποινή φυλάκισης των 3 ετών σε χρηματική με αντίτιμο 5 ευρώ ημερησίως για τους 5 ενήλικες καταδικασθέντες.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μαγνησία: Νεκρός 68χρονος στο σπίτι του – Τι λέει ο ντελιβεράς που ανησύχησε και κάλεσε την αστυνομία (video)

    Μύκονος: Η μαφία της κοκαΐνης και τα ανεξέλεγκτα κορονοπάρτι -Το σχέδιο της αστυνομίας

    Ολοκληρώθηκε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική καταχώρηση αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ