• Κοινωνία

    Τιτανικός: Δισέγγονη 2 επιβατών του τραγικού ναυαγίου του 1912 η σύζυγος του CEO της OceanGate

    • NewsRoom
    O CEO της Oceangate, Στάκτον Ρας

    O CEO της Oceangate, Στάκτον Ρας (Πηγή: New York Post)


    Ο Στόκτον Ρας, ένας από τους επιβαίνοντες στο αγνοούμενο υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, είναι ο σύζυγος μιας απογόνου δύο επιβατών της πρώτης θέσης στον Τιτανικό, που βυθίστηκε το 1912 όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, έγραφαν χθες οι New York Times.

    Ο Ρας, σύζυγος της Γουέντι Ρας, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας OceanGate Expeditions στην οποία ανήκει το υποβρύχιο Titan, που αγνοείται από την Κυριακή με επιβάτες τον ίδιο και άλλα τέσσερα άτομα που ήθελαν να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού ανοιχτά των ακτών του Καναδά.

    Η Γουέντι Ρας είναι η δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανεμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του Άιντα, δύο εκ των πλουσιότερων επιβατών στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αρχεία.

    Μάλιστα, η τραγική ιστορία του Ίσιντορ Στράους -συνιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Macy’s και της συζύγου του, Άιντα, περιγράφεται στην θρυλική ταινία “Τιτανικός” του Τζέιμς Κάμερον.

    Η Γουέντι Ρας είναι διευθύντρια επικοινωνίας της OceanGate και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές στο ναυάγιο (το 2021, το 2022 και το 2023) σύμφωνα με την σελίδα της στο LinkedIn.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Τιτανικός: Γαλλικό ρομπότ θα επιχειρήσει να βρει το αγνοούμενο υποβρύχιο

    Χάμις Χάρντινγκ: Οι επικίνδυνες αποστολές του αγνοούμενου δισεκατομμυριούχου στο ναυάγιο του Τιτανικού

    Τιτανικός: Για άλλες 40 ώρες επαρκεί το οξυγόνο στο υποβρύχιο που αγνοείται

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ