• Κοινωνία

    Λέκκας-Χουλιάρας: Τι λένε για το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ-Πώς η Ζάκυνθος γλύτωσε τα χειρότερα

    • NewsRoom


    «Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων. Ωστόσο δεν απέκλεισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ.

    Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

    Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου .

    Η Ζάκυνθος γλίτωσε τα χειρότερα

    Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ζάκυνθος γλίτωσε τα… χειρότερα, καθώς αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα υπήρχε πρόβλημα.

    Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγε προς την Ιταλία και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός μέχρι τη Μάλτα.

    Τέλος, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επεσήμανε πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, αφού τις επόμενες ώρες ή ημέρες περιμένουμε έναν μετασεισμό που θα αγγίξει τα 5,9 ρίχτερ.

    Να σημειωθεί πως ο κ. Λέκκας τόνισε πως οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο συνιστάται να αποφεύγονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άκης Τσελέντης: Περιμένουμε σεισμό 6 Ρίχτερ τις επόμενες ημέρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισχυρός σεισμός 6,4 ρίχτερ έπληξε τη Ζάκυνθο: Τεράστιες υλικές ζημιές-Κλειστά τα σχολεία (video & pics)



    ΣΧΟΛΙΑ