• Σεισμοί

    Σεισμός στη Νίσυρο: Καθησυχαστικός ο Χουλιάρας παρά την έντονη δραστηριότητα – Τι είπε για τα 7,1R στο Μεξικό (video)

    • NewsRoom
    Σεισμός στη Νίσυρο: Καθησυχαστικός ο Χουλιάρας παρά την έντονη δραστηριότητα - Τι είπε για τα 7,1R στο Μεξικό


    Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη Νίσυρο, όπου σήμερα το πρωί καταγράφηκε σεισμός 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

    Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τον σεισμό στη Νίσυρο, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε ότι ο πρωινός αυτός σεισμός εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία της δόνησης των 5,7R που είχαμε πριν από ένα μήνα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σεισμική δόνηση δεν προκαλεί ζημιές, καθώς το επίκεντρό της εντοπίζεται στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

    «Είναι μια έντονη δραστηριότητα που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους. Την παρακολουθούμε και πιστεύουμε να πάει ομαλά», είπε.

    Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρθηκε και στον τεράστιο σεισμό των 7.1R που έγινε στο Μεξικό.

    «Ο σεισμός έγινε σε μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη, όπου συγκρούονται πέντε τεκτονικές πλάκες. Ο πιο φονικός είχε γίνει το 1985, όταν 10.000 άνθρωποι είχαν χάσει τις ζωές τους από 8,1 Ρίχτερ και στις 7 Σεπτεμβρίου του 2017, όπου σημειώθηκε πάλι το ‘φαινόμενο των 8 Ρίχτερ’ με 8,2 βαθμούς της κλίμακας. Τότε πέθαναν 100 άτομα γιατί το επίκεντρο ήταν μακριά από μεγάλη πόλη.

    Ο σημερινός είναι 7 Ρίχτερ, αλλά έγινε μόλις 10 χλμ. από το Ακαπούλκο. Περιμένουμε σημαντικές ζημιές», είπε ο κ. Χουλιάρας.

    Πρόσθεσε, δε, πως το Μεξικό είναι μία χώρα που έχει κάνει βήματα στην αντισεισμική θωράκιση μετά το 1985 και έχει στήσει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς. Σχετικά με αυτό ανάρτησε ένα δημοσίευμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    Σεισμός στο Μεξικό – Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι λιγότερο ευαίσθητη στα αντισώματα λόγω εμβολίων ή νόσησης

    ΕΟΔΥ: Πού διενεργούνται σήμερα Τετάρτη δωρεάν rapid test

    Φθινοπωρινός καιρός με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ