• Σεισμοί

    Κρήτη: Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τους αλλεπάλληλους σεισμούς

    • NewsRoom

    Γεράσιμος Χουλιάρας, σεισμολόγος


    Μία σειρά από αλλεπάλληλους σεισμούς ταλαιπώρησε την Κρήτη, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας

    Οι αλλεπάλληλοι σεισμοί προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους, εγείροντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

    Αν και θεωρείται ακόμη νωρίς ώστε να εξαχθούν ασφαλείς εκτιμήσεις, με τους ειδικούς να παρακολουθούν το φαινόμενο, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε πως δεν ανησυχεί για κλιμάκωση του φαινομένου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικά απίθανο να σημειωθεί μεγαλύτερος σεισμός, όταν έχει προηγηθεί μία δόνηση εντάσεως 5 Ρίχτερ.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χουλιάρας είπε «είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο». Πρόσθεσε, δε, πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη. Ο ίδιος συνέστησε, επιπλέον, «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα, να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο».

    Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη.

    Υπενθυμίζεται ότι το νησί της Κρήτης ταρακουνήθηκε αλλεπάλληλα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με σεισμικές δονήσεις εντάσεως 5,2, 4,1 έως 5,1 Ρίχτερ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ