• Κοινωνία

    Κλοπή τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό: Τι προέβλεπε η σύμβαση μισθώσεως θυρίδων – Τι μελετά η αστυνομία (video)

    • NewsRoom


    Παραμένει το μυστήριο γύρω από την περίεργη υπόθεση των καταγγελιών για παραβίαση τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό, με την αξία των κλοπιμαίων να αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

    Η αστυνομία πραγματοποίησε αυτοψία στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, ενώ για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο δικηγόρος μιας εκ των μισθωτριών των θυρίδων που κλάπηκαν, κ. Γιάννης Μαρακάκης.

    «Πρόκειται για θυρίδες που είναι μικρά ντουλάπια, συνεπώς είναι σχεδόν αυτονόητο ότι και οι τέσσερις μισθώτριες απώλεσαν και πολλά χρήματα και κοσμήματα. Όσον αφορά τη δική μου εντολέα έχασε ένα εκατ. ευρώ και κοσμήματα- κειμήλια, τα οποία κοστολογούνται πάνω από 2 εκατ. ευρώ με μια πρόχειρη εκτίμηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

    Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει, σε αρχικό στάδιο, όσοι είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο, δηλαδή οι μισθωτές των 1.500 θυρίδων και οι υπάλληλοι της τράπεζας.  Επίσης ερευνάται κλιμάκιο τεχνικών, οι οποίοι εγκατέστησαν εκ νέου μέρος των θυρίδων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη συγκεκριμένη τράπεζα από καταστήματα (της ίδιας τράπεζας), πλησίον του Ψυχικού, τα οποία είχαν κλείσει.

    «Μέσα στο κλειστό χώρο του θησαυροφυλακίου, δεν υπάρχει κάμερα και αυτό είναι εσκεμμένο στρατηγικά, διότι όλοι οι μισθωτές θέλουν να έχουν μυστικότητα σε ότι αφορά το περιεχόμενο των θυρίδων» ανέφερε ο κ. Μαρακάκης.

    Mόνο ένας μισθωτής μπορεί να μπει τη φορά και συνοδεύεται από έναν υπάλληλο της τράπεζα, ο οποίος κρατάει το κλειδί πασπαρτού. Η κάθε θυρίδα έχει δύο κλειδαριές. Η μία ανοίγει με το κλειδί που υπάρχει στην τράπεζα και η άλλη με το κλειδί που κρατά ο μισθωτής.

    Όταν ο υπάλληλος της τράπεζας ανοίξει τη μία κλειδαριά, αποχωρεί και μετά αφήνεται μόνος του στο θησαυροφυλάκιο ο μισθωτής.

    Τον χρόνο που μένει μέσα ο μισθωτής είναι μόνος του και δεν μαγνητοσκοπείται.

    «Η σύμβαση μισθώσεως θυρίδων προβλέπει ότι η τράπεζα δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση κλοπής και καταστροφής» εξήγησε ο κ. Μαρακάκης.

    «Εάν και εφόσον δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας έτσι όπως προβλέπεται από τη τραπεζική νομοθεσία αλλά και το τραπεζικό σύστημα και φυσικά και τα συναλλακτικά ήθη, τότε η ευθύνη της τράπεζας είναι αδιαμφησβήτητη».

    Διαβάστε ακόμα:

    Κλοπή μυστήριο θυρίδων σε τράπεζα στα Βόρεια Προάστια

    Κλοπή – μυστήριο θυρίδων σε τράπεζα: Αυτά είναι τα 4 ονόματα στα οποία ανήκαν οι θυρίδες



    ΣΧΟΛΙΑ