• Κοινωνία

    Κάρπαθος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους δύτες – Τι αναφέρει φίλος τους

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό δύο δυτών, 60 και 35 ετών, οι οποίοι αγνοούνται στην Κάρπαθο, έπειτα από κατάδυση σε σπηλιά βάθους περίπου 45 μέτρων.

    Με καταγωγή από Τσεχία και Ιράν, οι δύο άνδρες πήγαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες και έκτοτε αγνοούνται.

    Ακόμη ένας φίλος τους, τσέχικης καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, αναφέρει πως ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.

    Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

    Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, για να επιχειρήσει για τον εντοπισμό των δυτών.

    Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ