• Κοινωνία

    ΗΠΑ: Εξασθενημένος ο τυφώνας Χίλαρι κατευθύνεται προς τη Καλιφόρνια – Ανησυχία για πλημμύρες

    • NewsRoom
    Ο τυφώνας Χίλαρι


    Εξασθενημένος συνεχίζει την πορεία τους ο τυφώνας Χίλαρι, κατευθυνόμενος πλέον προς τις ακτές του Μεξικού και της Καλιφόρνιας.

    Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι ανησυχούν πως θα μπορούσε να προκαλέσει «απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες». Οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν τα 25 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές της νότιας Καλιφόρνιας και της νότιας Νεβάδας.

    Ο τυφώνας που καταγράφει πλέον ανέμους 140 χλμ/ώρα, υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 1, ενώ αναμένεται να εξασθενήσει ακόμη περισσότερο, σε τροπική καταιγίδα, πριν φτάσει στη νότια Καλιφόρνια.

    Πάντως, αυτή θα είναι η πρώτη τροπική καταιγίδα που θα πλήξει την αμερικανική πολιτεία εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια.

    Ο τυφώνας κινούταν τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου 150 χλμ νότια του δυτικότερου σημείου της Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό. Η χερσόνησος επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του, όταν προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επίσης η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά, τα οποία επέζησαν.

    Διαβάστε επίσης

    Φαράγγι Σαμαριάς: Με υπεύθυνη δήλωση πλέον η πρόσβαση, υπό τον φόβο μετασεισμών

    Ιαπωνία: Σχεδιάζει τη ρίψη 1,3 τόνων νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό

    ΗΠΑ: Πέθανε ο συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Adobe, John Warnock



    ΣΧΟΛΙΑ