• Business

    ΗΠΑ: Πέθανε ο συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Adobe, John Warnock

    • NewsRoom
    John Warnock, συνιδρυτής Adobe

    John Warnock, συνιδρυτής Adobe


    Ο επιχειρηματίας της τεχνολογίας John Warnock, συνιδρυτής της Adobe Inc., έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 82 ετών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Ο Warnock δημιούργησε την εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ το 1982, μαζί με τον Charles Geschke και υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2000 και ως επικεφαλής τεχνικός διευθυντής μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2001.

    Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για σχεδόν τρεις δεκαετίες μέχρι το 2017, μοιραζόμενος αυτή τη θέση με τον Geschke τα περισσότερα χρόνια. Ο Warnock παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι το θάνατό του. Ο Geschke πέθανε το 2021 σε ηλικία 81 ετών.

    Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως συνάδελφοι στην Xerox Holdings Corp. Το πρώτο τους προϊόν ήταν το PostScript, το οποίο βοήθησε να πυροδοτήσει την επανάσταση των επιτραπέζιων υπολογιστών.

    «Οι αλληλεπιδράσεις μου με τον John τα τελευταία 25 χρόνια ήταν το αποκορύφωμα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς τους υπαλλήλους. «Ενώ ήταν το πρότυπο και ο μέντοράς μου, είμαι πολύ ευγνώμων που τον θεωρώ φίλο».

    Πριν από την ίδρυση της Adobe, ο Warnock ήταν κύριος επιστήμονας στο Ερευνητικό Κέντρο Xerox Palo Alto, ενώ κατείχε επίσης θέσεις στην Evans & Sutherland Computer, Computer Sciences Corp., IBM και στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, σύμφωνα με τη βιογραφία της εταιρείας.

    Ο Warnock κατείχε διδακτορικό στην ηλεκτρολογία, μεταπτυχιακό στα μαθηματικά και πτυχίο στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία, όλα από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

    Ο Warnock έμεινε από τη σύζυγό του, Marva, και τα τρία τους παιδιά.

    Πηγή: Bloomberg.com

    Διαβάστε επίσης

    Περάκη (MIT): Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο, όχι να τον αντικαταστήσει

    HSBC: Γιατί ΟΠΑΠ, Aegean Airlines & Jumbo είναι κορυφαίες επιλογές στην Ελλάδα

    Elon Musk: Θέλει να καταργήσει το μπλοκάρισμα χρηστών από την πλατφόρμα X



    ΣΧΟΛΙΑ