• Κοινωνία

    Οικογένεια Καρνέση: Ο δολοφόνος ήταν μέλος στα διοικητικά συμβούλια δύο εταιρειών – Αποκάλυψη mononews

    Από πάνω αριστερά: Ο Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο Σπύρος Καρνέσης, η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης

    Από πάνω αριστερά: Ο Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο Σπύρος Καρνέσης, η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης


    Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προχωρά σήμερα το mononews σχετικά με τον 76χρονο Αιγύπτιο που δολοφόνησε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς και έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη.

    Ο δολοφόνος, ονόματι Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο έμπιστος άνθρωπος της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση, δεν ήταν απλά ένας επιστάτης στο κτήμα στους Πεταλιούς, αλλά κάτι περισσότερο.

    Ο «Άρης», όπως τον γνώριζαν όλοι, ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας και κυρίως του Σπύρου Καρνέση, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που να έχει και άλλη θέση από αυτή του απλού επιστάτη.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, το 2019, προτού να εμφανιστούν τα σύννεφα του αδερφοκτόνου πολέμου στην οικογένεια, ο Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε δύο από 19 εταιρείες που είχε ο όμιλος Europeran Product Carriers Inc.

    Εκείνη την εποχή ο όμιλος είχε 19 ποντοπόρα πλοία τα οποία ήταν όλα νηολογημένα στο νηολόγιο της Λιβερίας με εξαίρεση ένα, το Parana που ήταν με σημαία Μάλτας. Για κάθε ένα από αυτά τα ποντοπόρα πλοία είχε ιδρυθεί και μια διαχειρίστρια εταιρεία.

    Μέλος Δ.Σ. σε δύο μονοβάπορες εταιρείες

    Όπως αποκαλύπτουμε, ο δολοφόνος των τριών ατόμων στη Γλυφάδα είχε οριστεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία Carriage Shipping Inc, η οποία διαχειριζόταν το πλοίο ELKA GLORY.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία συστήθηκε στις 10 Μαΐου 2000 με έδρα τη Λιβερία, αλλά η πραγματική έδρα της ήταν στα γραφεία που έγινε το μακελειό, δηλαδή στην οδό Αρτεμισίου 2 στη Γλυφάδα. Είχε μετοχικό κεφάλαιο 500 μετοχές αξίας 1 δολαρίου η καθεμία, όλες στο όνομα του Σπύρου Καρνέση.

    Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από τη Δέσποινα Καρνέση – Βλασσάκη, δηλαδή τη γυναίκα που γλίτωσε χθες από τον δολοφόνο επειδή κλείστηκε στην τουαλέτα.

    Επίσης, τη Μαρία Καρνέση, η οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με καραμπίνα, και τον Αντέλ Αριστείδη Ελ Μπουράϋ, τον δολοφόνο. Είχε έναν λογαριασμό τραπέζης που μπορούσαν να διαχειρίζονται η Δέσποινα και η Μαρία Καρνέση.

    Η δεύτερη εταιρεία όπου συναντάμε τον «Άρη» είναι η Κarlin Navigation Ltd, η οποία ήταν πλοιοκτήτρια του πλοίου ELKA DELOS και συστήθηκε στις 20 Απριλίου 2000 με έδρα τη Λιβερία κι επίσης πραγματική έδρα την οδό Αρτεμισίου. Ξανά είχε μετοχικό κεφάλαιο 500 μετοχές, με ένα δολάριο αξία η καθεμία, στο όνομα του Σπύρου Καρνέση.

    Το διοικητικό συμβούλιο απαρτιζόταν από τους Σπύρο Καρνέση, Αντέλ Αριστείδη Ελ Μπουράϋ και κάποιο κύριο Αντώνιο Ψαρρό.

    Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι «μονοβάπορες» εταιρείες είχαν συσταθεί, κατά την κοινή πρακτική, για να διαχειρίζονται τα πλοία του ομίλου.

    Το γεγονός ότι ο 76χρονος δολοφόνος είχε οριστεί μέλος σε δύο από αυτές δείχνει ότι ειδικά ο Σπύρος Καρνέσης του είχε εμπιστοσύνη, τον θεωρούσε δικό του άνθρωπο και δεν δίσταζε να τον χρησιμοποιεί στις ναυτιλιακές δραστηριότητες έστω και ως απλό μέλος.

    Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άνθρωπος που σκότωσε τη Μαρία Καρνέση ήταν μαζί στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας. Μαζί ήταν και η Δέσποινα Καρνέση η οποία είδε χθες να δολοφονούν πέραν της αδερφής της και τον άνδρα της, Αντώνη Βλασσάκη.

    Ο «μπιστικός» του Σπύρου Καρνέση

    Η αποκάλυψη του mononews έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έρχονται για την οικειότητα που είχε ο Ελ Μπουράυ με την οικογένεια Καρνέση. Λέγεται, δε, ότι ο Αιγύπτιος είχε βαπτιστεί πριν από πολλά χρόνια από την Ελευθερία Καρνέση, μητέρα των παιδιών, δηλαδή του Σπύρου και των Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση.

    Ο «δικός τους άνθρωπος», ο «μπιστικός» όπως έλεγαν παλιά, ήταν αυτός που πήρε την καραμπίνα και το περίστροφο και δολοφόνησε δύο από τα μέλη της οικογένειας Καρνέση με τους οποίους έζησε σχεδόν τα μισά χρόνια της ζωής του.

    Όπως λένε άνθρωποι που εργάζονταν επί χρόνια στο ναυτιλιακό όμιλο, ο Άρης, όπως είχε βαπτιστεί, ήταν ο άνθρωπος του Σπύρου Καρνέση και προφανώς αυτός τον πρότεινε για μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών.

    Μετά τη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των αδερφών και το γεγονός ότι ο όμιλος πέρασε υπό τον έλεγχο της Δέσποινας Καρνέση – Βλασσάκη και της Μαρίας Καρνέση, άρχισε, όπως όλα δείχνουν, η περιθωριοποίηση και του Ελ Μπουράυ. Αρχικά απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία του πλήρωνε το μισθό.

    Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι πήρε αποζημίωση της τάξης των 60.000 ευρώ.

    Τον τελευταίο καιρό υπήρξε μάλλον προστριβή και για ένα σπίτι στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα, το οποίο άνηκε άλλοτε στην μητέρα, Ελευθερία Καρνέση.

    Αυτό το σπίτι είχε παραχωρηθεί από τον Σπύρο Καρνέση, λένε οι πληροφορίες, για να διαμένει ο Αιγύπτιος, ο οποίος πάντως για μεγάλο χρονικό διάστημα έμενε στους Πεταλιούς.

    Από αστυνομικές πηγές τονίζεται ότι υπήρξε σύγκρουση του Αντέλ Αριστείδη με την Μαρία Καρνέση όταν η δεύτερη του ζήτησε να φύγει από το σπίτι. Είναι βεβαίως μια εικασία αφού άλλες πηγές λένε ότι δεν υπάρχει καμιά σύνδεση με κανένα σπίτι και τα κίνητρα του δολοφόνου είναι άγνωστα.

    Όλα τα υπόλοιπα που έγιναν το πρωί της Δευτέρας είναι γνωστά. Ο 76χρονος Αιγύπτιος πήγε στην οδό Αρτεμισίου για μια «δεύτερη ευκαιρία», αλλά με δολοφονικά κίνητρα καθώς κουβαλούσε στο σάκο του μια καραμπίνα κι ένα περίστροφο.

    Οσοι τον άκουσαν κατέθεσαν ότι έλεγε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα κάνω κακό στους εργαζόμενους».

    Λίγα λεπτά μετά ο Ελ Μπουράυ εκτέλεσε εν ψυχρώ τους τρεις που βρήκε μπροστά του και στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα πάνω του και αυτοκτόνησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Καρνέση: Ο εμφύλιος των αδερφών, η περιουσία 1 δισ., η αγωγή για 325 εκατ. δολ. και η αποζημίωση 60.000 που είχε λάβει ο Αιγύπτιος επιστάτης

    Γλυφάδα – Καρνέσης: Τι όπλισε το χέρι του «Αρη» και φτάσαμε στο μακελειό – Όλο το χρονικό της επίθεσης

    Δέσποινα Καρνέση: Ο δολοφόνος σκότωσε τον σύζυγο και την αδερφή της, η ίδια γλίτωσε την τελευταία στιγμή

    Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά» είπε ο Αιγύπτιος δράστης (video



    ΣΧΟΛΙΑ