• Κοινωνία

    Αυτός είναι ο 76χρονος «Άρης», που άφησε πίσω τρεις νεκρούς στη ναυτιλιακή της οικογένειας Καρνέση – Υπήρξε πριν έντονος καβγάς

    • NewsRoom
    Ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα

    Ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα


    Ένας Αιγύπτιος, 76 ετών, τον οποίον όλοι γνώριζαν με το όνομα Αρης, (Ελ Μπουράϊ το πραγματικό του όνομα) ήταν ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα, στη ναυτιλιακή της οικογένειας Καρνέση.

    Εργαζόταν για 36 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς, όπου ήταν ο επιστάτης. Ο 76χρονος θεωρούταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, ενώ είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί.

    Ο Αντέλ Αριστείδης, όπως είχε βαπτιστεί, ή Ελ Μπουράυ, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μπήκε το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής και τον Ηλία Κουκουλάρη, πρώην καπετάνιο και υπάλληλο, κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

    Είχε πρόσβαση σε όλα τα σπίτια

    Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

    Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

    Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται. Ο Άρης θεώρησε άδικη την απόλυση. Κανείς όμως δεν περίμενε την αντίδρασή του. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού σκότωσε τα «αφεντικά» του, όπως τα χαρακτήρισε, αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης λίγο πριν ανοίξει πυρ φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς τα στελέχη της εταιρείας πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε λογαριασμούς». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από το τραγικό συμβάν υπήρξε διαπληκτισμός με την Μαρία Καρνέση η οποία τον πέταξε έξω λέγοντας να πάρει τα πράγματά του και να φύγει. Τότε ο δράστης πήρε το σάκο με τα όπλα και άρχισε να πυροβολεί.

    «Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

    Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

     «Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

    «Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Γλυφάδα: «Πήγε να τον αφοπλίσει και τους σκότωσε όλους» – Συγκλονίζει η κόρη του καπετάνιου

    Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

    Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ



    ΣΧΟΛΙΑ