• Κοινωνία

    Γλυφάδα – Καρνέσης: Τι όπλισε το χέρι του «Αρη» και φτάσαμε στο μακελειό – Όλο το χρονικό της επίθεσης

    • NewsRoom
    Γλυφάδα

    Άρης – Μαρία Καρνέση – Αντώνης Βλασσάκης – Ηλίας Κουκουλάρης


    Αποφασισμένος για τα πάντα ήταν ο 76χρονος ο οποίος λίγο μετά τις 10 το πρωί εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, προκαλώντας μακελειό.

    Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

     

    Τα τρία άτομα της ναυτιλιακής εντοπίστηκαν νεκρά από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ που έκαναν έφοδο. Βρέθηκαν στον ημιώροφο, το πρώτο σημείο στο οποίο μπήκε ο δράστης και άρχισε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα όποιον βρήκε μπροστά του, προτού δώσει κι ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης (ασημί Νissan X-trail), βρέθηκε ένα περίστροφο.

    Η οργή για το γεγονός ότι απολύθηκε φαίνεται ότι όπλισε το χέρι του δολοφόνου. Είχε προηγηθεί έντονος καβγάς με την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Καρνέση, η οποία και τον έδιωξε με αποτέλεσμα ο 76χρονος να πάθει αμόκ, να πάρει τα όπλα που είχε μαζί του και να αρχίσει να σκοτώνει.

    Λέγεται ότι η δολοφονηθείσα Καρνέση ( η ίδια ή κάποιος που τον έβαλε να ειδοποιήσει) είπε στον «Αρη» να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι που διέμενε στην οδό Τσιτσάνη. Ενα σπίτι που φέρεται να άνηκε στην μητέρα του Σπύρου Καρνέζη και των αδερφών του.

    Αυτά υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, αν και η άλλη πλευρά διαψεύδει το γεγονός.

    Φαίνεται ότι αισθάνθηκε αδικημένος από τη συμπεριφορά των αδερφών του Σπύρου Καρνέση ο οποίος τον είχε επιστάτη για πάνω από 35 χρόνια στους Πεταλιούς και του είχε παραχωρήσει και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει.

     

     

    Ηταν της απολύτου εμπιστοσύνης όλης της οικογένειας και μάλιστα φέρεται να είχε βαπτιστεί από τη μητέρα των παιδιών της οικογένειας Καρνέση. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ναυτιλιακής εταιρείας ενδεχομένως να οδήγησε και στην απόλυση του «Αρη» πριν από ένα χρόνο με τα τραγικά αποτελέσματα που έγιναν το πρωί της Δευτέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον είχε προσλάβει ο Σπύρος Καρνέσης τότε.

    Να σημειωθεί ότι πριν την αντιδικία μεταξύ των αδερφών ο Σπύρος Καρνέσης τον είχε στο μισθολόγιο της ναυτιλιακής εταιρείας, κάτι που ενδεχομένως να θεωρήθηκε από τη Μαρία Καρνέση και τον Αντώνη Βλασσάκη ως απόδειξη ότι ήταν έμπιστος του εφοπλιστή με τον οποίον είχαν έρθει σε σύγκρουση.

    Τη Δευτέρα ο Αιγύπτιος πήγε μάλλον για να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία για να μείνει στο σπίτι, η οποία και δεν του δόθηκε.

    Οι αρχές βεβαίως ερευνούν τα πάντα για να δουν τι όπλισε το χέρι του δολοφόνου.

    Πώς μπήκε στο κτίριο ο δράστης – «Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε»

    Σε ό, τι αφορά τον δράστη πρόκειται για έναν αλλοδαπό υπήκοο Αιγύπτου, ηλικίας 76 ετών, ο οποίος κατά κάποιες πληροφορίες ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία για 36 χρόνια, είχε απολυθεί πρόσφατα και πιθανότατα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκδικηθεί για την απόλυσή του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διατελέσει επιστάτης σε οικία των ιδιοκτητών της ναυτιλιακής.

    Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μπαίνοντας στο κτίριο είπε στους πρώην συναδέλφους του ότι «ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

    Όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο έχουν μεταφερθεί αυτή τη στιγμή στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για το τι ακριβώς γνώριζαν για τον άνδρα και φυσικά για το πώς βίωσαν αυτόν τον εφιάλτη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί.

     

    Ο δράστης όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε καλά το κτίριο, απέκτησε πρόσβαση από το υπόγειο της επιχείρησης, κατευθύνθηκε αρχικά στον ημιώροφο, άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων, αφήνοντας πίσω του 3 νεκρούς, πριν ο ίδιος δώσει τέλος στη ζωή του, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν δίπλα και το κυνηγετικό όπλο το οποίο χρησιμοποίησε.

    Εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο κτίριο πήγε και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει μακροσκοπικά τις σορούς και να ξεκινήσει η διαδικασία της σύνταξης του πορίσματος νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μαρία Καρνέση δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο.

     

    Η ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση

    Σε ανακοίνωσή του ο Σπύρος Καρνέσης αναφέρει:«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

    Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονική επίθεση στη Γλυφάδα

    Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

    Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

    Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

    Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν από κοντά τον εφιάλτη

    Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό, ο δράστης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ. Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί από τις σκάλες προσπάθησαν να ξεφύγουν και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

    «Βρισκόμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς.

    Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Όταν μπήκε στην εταιρεία δεν είχε παρατεταμένο το όπλο του, κρατούσε ένα σάκο. Ήμουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω.

    Άλλος υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε:

    «Εγώ ήμουν στο ισόγειο, ό,τι έγινε ήταν στον δεύτερο όροφο. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς, πήγα προς τη σκάλα και είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν και έλεγαν ”είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί”. Τον είδα να μπαίνει στην εταιρεία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε».

    Νωρίτερα ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ομοσπονδίας αστυνομικών και ειδικών φρουρών, επιβεβαίωσε πως εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν και φυγαδεύτηκαν από το κτίριο.

    «Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο ρόλος της αστυνομίας είναι μέσω του ειδικού διαπραγματευτή που είναι στο σημείο να τελειώσει χωρίς περαιτέρω θύματα αυτή η επιχείρηση. Στόχος της αστυνομίας είναι να λυθεί αναίμακτα από εδώ και πέρα η υπόθεση», δήλωσε, ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον δράστη να έχει αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, είχαν κλειδωθεί από τον ένοπλο στις τουαλέτες του κτιρίου.

    Οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο υπόγειο πάρκινγκ της εταιρείας βρίσκεται ένας νεκρός και άλλοι τρεις που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, χωρίς να είναι γνωστό εάν έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μακελειό στη Γλυφάδα: Το προφίλ του 76χρονου «Αρη» που σκόρπισε τον θάνατο – Είχε βαπτιστεί από την οικογένεια Καρνέση

    Μαρία Καρνέση: Ποια ήταν η εφοπλίστρια της European Navigation, που δολοφονήθηκε στη Γλυφάδα

    Ο Σπύρος Καρνέσης, η European Navigation, η Elin και οι αντιδικίες του με τις αδερφές του και με τον Μαρή Εμπειρίκο



    ΣΧΟΛΙΑ