• Κοινωνία

    Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος – Έρευνες για τον «καθοδηγητή», πού εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ.

    • NewsRoom
    Ο 18χρονος που τραυμάτισε σοβαρό αστυνομικό στου Ρέντη


    O Απόστολος Λύτρας, συνήγορος 18χρονου που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

    Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό.

    Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

    Ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε τον 18χρονο οπαδό

    Την υπεράσπιση του 18χρονου οπαδού, ο οποίος ομολόγησε πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον μηρό ο 31χρονος άντρας των ΜΑΤ, ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

    Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας για τον 18χρονο, είπε πως είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον εντολέα του και σημείωσε πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός.

    Ακόμη, δήλωσε πως δεν έπεσε μόνο μία ναυτική φωτοβολίδα από το γκρουπ των οπαδών που επιτέθηκαν στους άντρες των ΜΑΤ, υπογραμμίζοντας πως ο εντολέας του έριξε μία φωτοβολίδα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 18χρονος δεν ήταν οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν.

    Το κατηγορητήριο για το νεαρό περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

    Σήμερα το πρωί ο 18χρονος θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας Πειραιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

    Intrum: Σκιές από τις αποφάσεις του Γιώργου Γεωργακόπουλου; Γιατί έγιναν αυστηρές συστάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ