• Κοινωνία

    Ρέντη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

    • NewsRoom
    Ο 18χρονος που συνελήφθη

    Ο 18χρονος που συνελήφθη


    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 18χρονου δράστη που συνελήφθη σήμερα για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

    Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

    – Απόπειρα ανθρωποκτονίας

    – Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

    – Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

    – Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

    – Βιαιοπραγία από κοινού

    – Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

    – Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

    Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος οπαδός συνελήφθη το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, για τον σοβαρό τραυματισμό με φωτοβολίδα 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

    Ο 18χρονος Γ.Ν. ομολόγησε ότι εκείνος έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία χτύπησε κάτω στο έδαφος και με ανοδική πορεία, στη συνέχεια χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό. Μάλιστα, είπε ότι είδε τον αστυνομικό να πέφτει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος δράστης ήταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον και είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί την Πέμπτη το βράδυ, ενώ ήταν στο γήπεδο μαζί με τον ανήλικο αδερφό του.

    Πώς φτάσαμε στη σύλληψη του 18χρονου

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεσημέρι του Σαββάτου 09/12, μετά από πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας, προσήχθη στην ΥΔΕΖΙ ένας οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ως ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό.

    Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο οπαδός του Ολυμπιακού είπε ότι δεν ήταν ο αυτός ο δράστης, αλλά κάρφωσε τον 18χρονο.

    Όπως είπε, ο 18χρονος έλεγε δεξιά αριστερά σε οπαδούς του Ολυμπιακού, πως «έκανα την μ@λ@κια με τη ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη».

    Έτσι στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους το βράδυ του Σαββάτου συνέλαβαν τον 18χρονο στο σπίτι της κοπέλας του.

     

    Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος δράστης

    «Εγώ πέταξα τη φωτοβολίδα. Την είδα ότι έσκασε πρώτα στο έδαφος και μετά πήγε στο πόδι του αστυνομικού», ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στις αστυνομικές Αρχές. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», είπε μεταξύ άλλων στη συνέχεια.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το συλληφθέντα η επίθεση κατά αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτή θα συμμετείχαν άτομα που βρίσκονταν στο «Μελίνα Μερκούρη».

    Όπως αναφέρει ο συλληφθέντας, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης, τα άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, εν ώρα αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ, ενημερώθηκαν να βγουν έξω.

    Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

    Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

    Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

    Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρέντη: Αυτός είναι ο 18χρονος που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό – Όλα όσα είπε στην ομολογία του

    Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

    Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε γυναίκα μετά από επίθεση από σκυλιά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης



    ΣΧΟΛΙΑ