• Κοινωνία

    Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό της Corvette που σκότωσε και εγκατέλειψε τον μοτοσυκλετιστή Νάσο Καρανίκα


    Υπό την επήρεια αλκοόλ, με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς, οδηγούσε την πολυτελή μαύρη Corvette του ο 40χρονος, που τον περασμένο Φεβρουάριο παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε στο οδόστρωμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα.

    Είναι το συμπέρασμα που κατέληξε η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα, για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης που είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

    Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη και οδηγού του πολυτελούς οχήματος είναι σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που κάνει ακόμα αυστηρότερες τις ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς.

    Ο 40χρονος μπορεί να εγκατέλειψε το θύμα του και να εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει το 48ωρο του αυτοφώρου, στερώντας τη δυνατότητα από τις αρχές να τον υποβάλουν σε αλκοτέστ, ωστόσο από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα στοιχεία που συνέλεξε ο εισαγγελέας, κατέληξε σε επαρκείς ενδείξεις ότι η τραγωδία στην άσφαλτο γράφτηκε με πρωταγωνιστή έναν μεθυσμένο οδηγό.

    Έτσι, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου είναι σε βαθμό κακουργήματος «για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια  εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου».

    Επιπλέον, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος:

    Για ανθρωποκτονία από αμέλεια  και για παράβαση του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον 40χρονο.

    Για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε καμία εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

    «Εγκλημα και τιμωρία»

    Ο 40χρονος διασκέδαζε το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου μαζί με την παρέα του σε μπαρ. Έφυγε με τη φίλη του, οδηγώντας ο ίδιος τη μαύρη Corvette. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη  λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο ύψος της Γλυφάδας να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να προσπεράσει ένα προπορευόμενο όχημα που κινείτο στη μεσαία λωρίδα.

    Το πίσω μέρος της Corvette συγκρούστηκε με το μπροστινό μέρος του άλλου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο 40χρονος να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, παρασύροντας και τραυματίζοντας θανάσιμα τον νεαρό Νάσο Καρανίκα που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν με τη μηχανή του στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου.

    Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας ένας φίλος του 25χρονου που ακολουθούσε με τη δική του μοτοσυκλέτα.

    Ο 40χρονος δεν σταμάτησε να βοηθήσει το θύμα του. Λίγο παρακάτω εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε. Το ίδιο και η συνοδηγός του. Εμφανίστηκε στην Τροχαία δυο μέρες μετά, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

    «Είχα πάθει σοκ, δεν κατάλαβα τι έγινε για αυτό έφυγα, στο μπαρ δεν ήπια αλκοόλ, μόνο κόκα-κόλα», ισχυρίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος αφού πλέον είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

    Ωστόσο, η έρευνα των αρχών δεν σταμάτησε εκεί…

    Θαμώνες στο μπαρ όπου διασκέδαζε πριν από την τραγωδία φέρονται να κατέθεσαν ότι ο 40χρονος είχε πιει αλκοόλ ενώ οι κάμερες ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης αποκάλυψαν την τρελή πορεία της μαύρης Corvette.

    Πλέον, τακτικός ανακριτής θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του οδηγού.



    ΣΧΟΛΙΑ