• Κοινωνία

    Δίκη Φουρθιώτη: Αρνείται τις κατηγορίες, δίνει πολιτική χροιά στην εμπλοκή του

    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    «Βοήθησα τόσο κόσμο, δούλεψα τόσες ώρες και βρέθηκα σε ένα κελί στον Κορυδαλλό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταστρέφονται έτσι ζωές», υποστήριξε απολογούμενος σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης, στη δίκη του για τους «στημένους» πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του αλλά και σε βάρος δύο αστυνομικών.

    Ο τηλεπαρουσιαστής διαμαρτυρήθηκε που έμεινε 17 μήνες άνεργος και μίλησε «για μη αναστρέψιμη βλάβη».

    Ο Φουρθιώτης αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επιχείρησε να δώσει πολιτική χροιά στην εμπλοκή του.

    Στην απολογία του υποστήριξε:

    «Ο Βρυώνης μεταβίβασε τον σταθμό για να τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ήταν για να μην μιλήσω για τον υπουργό Επικρατείας και να μην μπλέξει ο Βρυώνης και ο Φλαμπουράρης.

    Και ο Βρούτσης αφού έφυγε από το υπουργείο, τέσσερις μήνες μετά βγήκε να πει ότι τον απείλησα με μπράβους. Πού αλλού στον κόσμο μπαίνει περιοριστικός όρος για απαγόρευση παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών; Με άφησαν 17 μήνες άνεργο.

    Πρόεδρος: Ποια η σχέση σας με τους 3 συγκατηγορουμένους σας;

    Κατηγορούμενος: Ήταν υπάλληλος ο ένας του Βρυώνη από 2012-13. Όταν σταμάτησε την εταιρεία ζήτησα από τον Βρυώνη να μου προτείνει κάποιους για τη φύλαξή μου και τη φύλαξη του σπιτιού μου. Μου πρότεινε τον συγκεκριμένο κι έτσι ξεκίνησε συνεργασία. Ούτε φίλοι είμαστε ούτε εχθροί. Σε αυτόν ζήτησα να φέρει κι έναν ακόμη συνεργάτη για να καλυφθεί το ωράριο.»

    Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή.

    «Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που βρίσκομαι εδώ. Εργάζομαι 11 χρόνια για τον Βρυώνη. Εκεί γνώρισα τον Φουρθιώτη. Δεν ξέρω ούτε για πυροβολισμούς, ούτε για βόμβες, ούτε έχω τέτοια ειδικότητα», είπε στην απολογία του ο συγκατηγορούμενος του παρουσιαστή, που κατηγορείται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο αστυνομικών.

    Η δίκη διεκόπη για τις 11 Οκτωβρίου, οπότε και θα προτείνει ο εισαγγελέας για την ποινική μεταχείριση του Μένιου Φουρθιωτη και των τριών συγκατηγορουμένων του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μένιος Φουρθιώτης: Συνεχίζεται η δίκη για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις – Σενάριο της αστυνομίας, λέει ο κατηγορούμενος



    ΣΧΟΛΙΑ