• Κοινωνία

    Μένιος Φουρθιώτης: Συνεχίζεται η δίκη για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις – Σενάριο της αστυνομίας, λέει ο κατηγορούμενος

    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    «Σενάριο της αστυνομίας» χαρακτήρισε ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης τις βαριές κατηγορίες για τις οποίες δικάζεται από σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέθεσε σε συνεργούς του να πυροβολήσουν έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. Σκοπός του ήταν, κατά το κατηγορητήριο, να θεωρηθεί ως στόχος και να επιτύχει να επανέλθει η ισχυρή αστυνομική φρούρηση του, η οποία, λίγο καιρό πριν, είχε μειωθεί κατά πολύ.

    «Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», δήλωσε στους δικαστές, ο Φουρθιώτης.

    Συγκατηγορούμενοί του είναι δύο άνδρες που φέρονται ως συνεργοί του στους στημένους πυροβολισμούς κι ένας τρίτος που κατηγορείται για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

    «Μας σημάδεψε…»

    Ένας αστυνομικός που βρέθηκε στο στόχαστρο δύο δραστών (οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι Φουρθιώτη, κατά το κατηγορητήριο) που άνοιξαν πυρ εναντίον του, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη.

    Ο αστυνομικός, με συναδέλφους του, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021, μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, επιχείρησε να σταματήσει σε μπλόκο τη μοτοσυκλέτα των δύο ανδρών. Όπως κατέθεσε:

    «Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός».

    Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

    Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

    Δεύτερος αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο για βοήθεια, κατέθεσε:

    «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα. Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε».

    Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση των δύο φερόμενων ως συνεργών του παρουσιαστή, η οποία ζήτησε την κράτηση του δεύτερου μάρτυρα για ψευδορκία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μένιος Φουρθιώτης: Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του



    ΣΧΟΛΙΑ