• Κοινωνία

    Χατζηδάκης: Η προοδευτική αντιπολίτευση σήμερα πήγε με το μέρος της γραφειοκρατίας

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    «Είστε μαζί με τη γραφειοκρατία και όχι με τους χιλιάδες ασφαλισμένους που περιμένουν να πάρουν τις συντάξεις τους, εμείς είμαστε με την κοινωνία και τους ασφαλισμένους» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε παρέμβασή του, νωρίτερα, στην Ολομέλεια, για τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη σύμπραξη του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένες δικηγόρους και φοροτεχνικούς για την ταχύτερη έκδοση συντάξεων.

    Είχαν προηγηθεί οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επέκριναν την κυβέρνηση ότι δεν θέτει δικλείδες ασφαλείας και ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, την οποία θα την πληρώσει το κράτος δηλαδή εν τέλει, θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

    «Δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. Ο ΕΦΚΑ θα καταβάλλει τις αμοιβές», είπε ο υπουργός και τόνισε πως «όσο και να κοστίσει στο δημόσιο (σσ η σύμπραξη του ΕΦΚΑ με τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές), αξίζει να γίνει για να προχωρήσει ταχύτερα η απονομή των συντάξεων», σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας να λυθεί το πρόβλημα για τον κόσμο που περιμένει να πάρει τη σύνταξή του.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι καθώς τώρα χρειάζονται «περισσότερα χέρια», να βοηθήσουν στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων, γι΄αυτό το υπουργείο επιλέγει τη σύμπραξη, διότι αυτό το πρόβλημα δεν θα υφίσταται στο μέλλον. «Το μέτρο αυτό θα καταργηθεί από μόνο του, όταν θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Όταν προχωρήσει και ολοκληρωθεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ, όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν και δεν θα χρειάζονται τότε πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας όλες τις πλευρές να αναλογιστούν ότι σήμερα οι ασφαλισμένοι καταφεύγουν σε δικηγόρους και λογιστές και πληρώνουν για τα υπηρεσίες που τους αναθέτουν.



    ΣΧΟΛΙΑ