Κοινωνία

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

  • NewsRoom
Το κτήριο της ΑΣΟΕΕ

Το κτήριο της ΑΣΟΕΕ


Αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «Αναρχικοί Αναρχικές» ανέλαβε την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ στις 11 Ιανουαρίου.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με δημοσίευση κειμένου σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου τα ξημερώματα.

Στο κείμενο αναφέρονται στον ξυλοδαρμό με την λέξη «παρέμβαση», αναφέρουν ότι «εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια μαθήματος», ενώ παραδέχονται ότι άσκησαν «σωματική βία στον καθηγητή».

Επιχειρούν να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό με βάση ποινικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου καθηγητή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η υπόθεση του εν λόγω καθηγητή: «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του.

Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια.

Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτιζoυμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν».

Διαβάστε ακόμη:ΣΧΟΛΙΑ