• Κοινωνία

    Ξυλοδαρμός ΑΣΟΕΕ: Πρώην συναδέλφους καταγγέλλει ο καθηγητής – Κατηγορείται και ο ίδιος για τοκογλυφία και παιδεραστία

    • NewsRoom
    Ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ: Πρώην συναδέλφους πίσω από την επίθεση «βλέπει» ο καθηγητής-θύμα

    ΑΣΟΕΕ


    Ακόμα ένα περιστατικό βίας μέσα σε ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, αυτή τη φορά με θύμα καθηγητή, καταγράφηκε την Τρίτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλε σε αμφιθέατρο της σχολής και ξυλοκόπησε τον καθηγητή, μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση.

    Την ίδια ώρα, κυκλοφόρησε βίντεο όπου κουκουλοφόροι συγκρούονται με φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής-θύμα του ξυλοδαρμού, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, έκανε λόγο για υποκινούμενα επεισόδια καθώς έχει – όπως είπε – «προσωπικές διαφορές» με άλλους τρεις καθηγητές.

    Τρείς πρώην συναδέλφους του κατηγορεί ο καθηγητής, μιλώντας μέσα από τον Ευαγγελισμό, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος – όπως υποστηρίζει – είναι στη φυλακή.

    Ο ίδιος είπε στην κατάθεσή του είπε ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που μπούκαραν στο αμφιθέατρο και τον έδειραν, ενδεχομένως είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους αναμένεται να βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκκρεμούν διαφορές.

    Κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε

    «Δαιδαλώδης» φαίνεται να είναι η υπόθεση, ενώ οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή.

    Και αυτό, καθώς υπάρχουν καταγγελίες και κατά του ίδιου του αναπληρωτή καθηγητή που δέχτηκε την επίθεση.

    Ειδικότερα, είναι κατηγορούμενος αρχικά, από την περίοδο 2018-2019, για μια υπόθεση απάτης, καθώς φέρεται να έχει εμπλοκή σε υπόθεση «πυραμίδας».

    Ο καθηγητής κατηγορείται πως παραπλανούσε άτομα κάνοντας λόγο για μια επικερδή επένδυση. Εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες»,  ωστόσο στη συνέχεια παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα.

    Παράλληλα, ένας από τους τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία φέρεται να έχει καταγγείλει πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

    Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με τη σημερινή επίθεση.

    Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει τελεσιδικήσει.

    Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον συγκεκριμένο καθηγητή.

    Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί η Κρατική Ασφάλεια και όχι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ