• Δημοφιλή στο Internet

    H ιδανική συνταγή του χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα με λουκάνικο

    • NewsRoom

    Φασολάδα με λουκάνικο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Μία εύκολη συνταγή με υπέροχη γεύση

    Φασολάδα με λουκάνικο ετοιμάζει σήμερα για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μας συστήνει μία εύκολη συνταγή με φασόλια χωρίς μούλιασμα. Παράλληλα, τα λουκάνικα στην κλασική φασολάδα δίνουν βαθιά χωριάτικη γεύση στη χειμωνιάτικη εκδοχή της.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    Για τη φασολάδα

    500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
    2 χωριάτικα λουκάνικα
    2-3 καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
    2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    3/4 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Για την κοκκινιστή φασολάδα με λουκάνικο, βράζουμε πρώτα τα φασόλια, χωρίς να τα έχουμε μουλιάσει, σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει.

    Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση, για 35΄-40′ μέχρι να μισομαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Κρατάμε λίγο από το νερό των φασολιών στην άκρη.

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

    Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

    Σε μια κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα για 3´ να ροδίσουν.

    Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε.

    Θα τα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.

    Στην κατσαρόλα που ροδίσαμε τα λουκάνικα προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.

    Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.

    Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ και φροντίζουμε να μην πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

    Ψήνουμε τον πελτέ για 1′.

    Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα.

    Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε το νερό που έβρασαν τα φασόλια, για πιο πλούσια κρεμώδη υφή στη φασολάδα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30΄.

    Προσθέτουμε το λουκάνικο.

    Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για ακόμα 5′, μέχρι να χυλώσει καλά η φασολάδα με λουκάνικο και ο ζωμός της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο στο τέλος.

    Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ζυμωτό ψωμί ή τυρόψωμο καρυδάτο.

    Μπορείτε να δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλεια φασολάδα με λουκάνικο εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

    Η λιχουδιά της καραντίνας: Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

    Απόλαυση χωρίς ενοχές: Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ