• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή για κρέας που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό με δαμάσκηνα

    • NewsRoom

    Χοιρινό με δαμάσκηνα από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Πεντανόστιμο κρέας, που λιώνει στο στόμα!

    Μία υπέροχη και γιορτινή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει χοιρινό με δαμάσκηνα και μας δείχνει τον ιδανικό τρόπο να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα το χοιρινό, τόσο πιο μαλακό και μυρωδάτο θα είναι.

    Υλικά

    2 κιλά χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    350 γρ. δαμάσκηνα

    300 ml κρασί μαυροδάφνη

    200 ml ζωμό λαχανικών

    100 ml κονιάκ

    6 κόκκους μπαχάρι

    3 κ.σ. μέλι

    2 κ.σ. πελτές ντομάτας

    2 ξύλα κανέλας

    2 φύλλα δάφνης

    2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες

    1 κ.γ. γαρύφαλλο, ολόκληρο

    1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

    Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό σε δόσεις και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

    Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ ή ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

    Ύστερα, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ξανά, τα κρεμμύδια και τα καραμελώνουμε για 5 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    H ιδανική συνταγή του χειμώνα: Πεντανόστιμη φασολάδα με λουκάνικο

    Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

    Η λιχουδιά της καραντίνας: Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ