• Food

    Ο μεζές για το σαββατιάτικο τραπέζι της παρέας: Μπεκρή μεζέ με πιπεριές

    • NewsRoom

    Μπεκρή μεζέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Φτιάξτε μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, καλέστε τους φίλους σας για τσιμπολόγημα και κρασάκι

    Μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το χαλαρό τραπέζι του Σαββάτου, ένας νόστιμος μεζές για να απολαύσετε με καλή παρέα!

    Υλικά

    1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
    500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
    1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    1 πρέζα κύμινο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πιπεριές, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2΄περίπου.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ