• Δημοφιλή στο Internet

    Η λιχουδιά της καραντίνας: Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

    • NewsRoom

    Πάβλοβα με σάλτσα raspberry από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Ένα υπέροχο γλυκό για τις ημέρες της καραντίνας

    Την τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει πάβλοβα με σάλτσα raspberry και μας δείχνει τον τρόπο να ετοιμάσουμε αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιά για τις ημέρες της καραντίνας.

    #tsoulotip: Τις μαρέγκες καλό θα ήταν, αφού ψηθούν, να τις αφήσουμε μέσα στο ζεστό φούρνο, ώστε να ξεραθούν εντελώς.

    Υλικά

    250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    250 γρ. ζάχαρη, άχνη

    250 γρ. ασπράδι αυγού

    2 πρέζες αλάτι

    Για τη γέμιση:

    500 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

    160 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

    Για τη σάλτσα raspberry:

    200 γρ. raspberries

    50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    1/2 στικ κανέλας

    1 αστεροειδή γλυκάνισο

    Για το σερβίρισμα:

    Raspberries

    Άχνη ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

    Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλική ζάχαρη, μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ.

    Μόλις απορροφηθεί τελείως, σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη.

    Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μίας σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 8 εκ. πάνω σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 1 1/2 -2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Απόλαυση χωρίς ενοχές: Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη

    Μία συνταγή πειρασμός για την καραντίνα: Γιουβέτσι με σπετσοφάι

    Η οικονομική συνταγή της καραντίνας: Παριανοί ρεβυθοκεφτέδες που θα μας ξετρελάνουν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ