• Δημοφιλή στο Internet

    Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά

    • NewsRoom

    Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Μία τέλεια συνταγή για κανελόνια χωρίς κιμά, που σίγουρα θα λατρέψετε!

    Μία λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει κανελόνια γεμιστά με λαχανικά. Μία ελαφριά, αλλά και πλούσια σε γεύση και νοστιμιά συνταγή, που θα αγαπήσετε.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Κόβουμε όλα τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Υλικά

    1 πακέτο κανελόνια

    200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

    150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη για το πασπάλισμα

    150 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια

    150 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια

    150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

    150 γρ. καρότα, τριμμένα

    100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

    100 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

    1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για την μπεσαμέλ

    100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

    1 lt γάλα, πλήρες

    150 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο

    1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για την μπεσαμέλ

    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.

    Αμέσως μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.

    Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί γκούντα και ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ την μπεσαμέλ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω της, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

    Για τα κανελόνια

    Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με 200 γρ. μπεσαμέλ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η λιχουδιά της καραντίνας: Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

    Απόλαυση χωρίς ενοχές: Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη

    Μία συνταγή πειρασμός για την καραντίνα: Γιουβέτσι με σπετσοφάι

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ