• Real Estate

    Ξανά στο σφυρί οι ιδιοκτησίες Ψυχάρη & Ελευθερουδάκη


    Επανέρχονται στο προσκήνιο οι πλειστηριασμοί γνωστών προσώπων του επιχειρείν. Προγραμματισμένος είναι για τα τέλη Μαρτίου ο πλειστηριασμός της κατοικίας του γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, ενώ τον Ιούνιο βγαίνουν ξανά στο σφυρί ιδιοκτησίες της οικογένειας Ελευθερουδάκη.

    Το σφυρί για την κατοικία Ψυχάρη θα χτυπήσει με μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,92 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατομμύρια κι επισπεύδουσα την Alpha Bank. Πρόκειται για οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος σε οικόπεδο 3.400 τ.μ., στη συμβολή των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως, που περιλαμβάνει δύο κατοικίες.

    Η κατοικία αποτελείται από τμήματα 410 τ.μ. και περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο 100,62 τ.μ., για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 281 τ.μ. με ακάλυπτο επιφάνειας 206,85 τ.μ., καθώς και για υπόγεια θέση στάθμευσης με επιφάνεια 10,13 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης της 11,30 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης 24,20 τ.μ. και υπόγεια θέση 13,50 τ.μ..

    Η κατοικία Ψυχάρη

    Φέρει υποθήκη υπέρ της ΑΑΔΕ ποσού 7,7 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της Alpha Bank 13 εκατ. ευρώ, πέρα από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Alpha Bank για 500.000 ευρώ. Οι τιμές εκκίνησης έχουν οριστεί ως εξής:

    • για την υπόγεια θέση στάθμευσης, το ποσό των 15.000 ευρώ,
    • για την έτερη υπόγεια θέση στάθμευσης, το ποσό των 15.000 ευρώ,
    • για την τρίτη υπόγεια θέση στάθμευσης, το ποσό των 20.000 ευρώ,
    • για υπόγεια θέση στάθμευσης, το ποσό των 15.000,
    • για την κατοικία Α2 του κτιρίου Α, το ποσό των 1,07 εκατ. ευρώ και
    • για την κατοικία Α3 του κτιρίου Α, το ποσό των 1.26 εκατ. ευρώ.

    Σφυρί μετά το λουκέτο για την οικογένεια Ελευθερουδάκη

    Με επισπεύδουσα τη Silverton (εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που αδειοδοτήθηκε πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος) βγαίνουν σε πλειστηριασμό δύο ακίνητα των Μαρίνας και Σοφίας Ελευθερουδάκη στο Παλαιό Ψυχικό.

    Πρόκειται για δύο κατοικίες, για τις οποίες το ηλεκτρονικό σφυρί είχε «ηχήσει» το 2022, εκείνη τη φορά με επισπεύδουσα την Alpha Bank, συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Μαρίνα Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ. και τιμή πρώτης προσφοράς 444.500 ευρώ. Επίσης, ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην Σοφία Ελευθερουδάκη και έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 457.900 ευρώ. Και τα δύο αποτελούνται από χωλ, living room, τραπεζαρία, τρεις κοιτώνες, κουζίνα και δύο μπάνια.

    Αυτός είναι ο επίλογος των ιστορικών βιβλιοπωλείων του παππού των δύο επιχειρηματιών, Κωνσταντίνου Ελευθερουδάκη, που δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Αθήνας, όπως και την πρωτοποριακή ελληνική εγκυκλοπαίδεια των 24 τόμων. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, το 2016 το λουκέτο στο κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου έγραψε την τελευταία σελίδα του βιβλίου των Ελευθερουδάκη. Σημειωτέον ότι το λουκέτο μπήκε έναν χρόνο μετά την πρώτη προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας, με την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα να μην γίνεται τελικά πραγματικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ