• Real Estate

    Ξανά στο σφυρί οι κατοικίες των αδελφών Ελευθερουδάκη

    • NewsRoom
    Η Σοφία Ελευθερουδάκη μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο

    Σοφία Ελευθερουδάκη


    Σε πλειστηριασμό βγαίνουν στις 18 Οκτωβρίου οι κατοικίες της Μαρίνας και της Σοφίκας Ελευθερουδάκη στο Ψυχικό, με επισπεύδουσα τη Silverton, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 902,4 χιλ. ευρώ.

    Πρόκειται για μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ιδιοκτησίας Μαρίνας Ελευθερουδάκη, με επιφάνεια 199,65 τ.μ., μια αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου ιδιοκτησίας Σοφίας Ελευθερουδάκη που έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ., καθώς και για το δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές.

    Το εν λόγω ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 141 τ.μ..

    Τα διαμερίσματα έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, έκτασης 731 τ.μ..

    Το σφυρί για τις παραπάνω ιδιοκτησίες είχε ηχήσει ξανά, με την πρώτη προσπάθεια εκποίησής τους να λαμβάνει χώρα στις 25 Μαΐου του 2022, με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

    Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική τους αξία για την οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου το ποσό των 444.500 ευρώ, για την οριζόντια ιδιοκτησία του δεύτερου ορόφου το ποσό των 457.900 ευρώ και για έκαστο 1/3 εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος υψούν του τέταρτου ορόφου στο ποσό των 200 ευρώ.

    Οι πλειστηριασμοί της προσωπικής περιουσίας των δύο αδερφών έρχονται επτά χρόνια μετά το λουκέτο του 2016, που οδήγησε σε μία νέα εποχή, όπως την ονόμαζε η τρίτη γενιά.

    Μετά από σχεδόν 100 χρόνια στο χώρο του βιβλίου και 21 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε το ιστορικό κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου και η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας ήρθε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα books.gr.

    Το 2015 είχε επιχειρηθεί η πρώτη προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας που είχε ήδη πάρει την κατιούσα.

    Το 2012 ο κύκλος εργασιών της είχε κατέλθει στα 4 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές της είχαν φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

    Το επιχειρηματικό σχέδιο προέβλεπε υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα, χωρίς πάντως αυτό το σχέδιο να ευοδωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    McKinsey: Πλήγμα 800 δισ. δολαρίων στην αξία των γραφείων από την τηλεργασία

    Μπλε Κέδρος: Τι απαντά για την παύση λειτουργίας του Cocomat Athens BC των Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη

    Αστέρας Βουλιαγμένης: Πάνω από 500 εκατ. στους Άραβες μετόχους το 2021-2023



    ΣΧΟΛΙΑ