• Real Estate

    Θεόδωρος Δουζόγλου: Οι άφαντες επενδύσεις και τα κλειστά Χίλτον του επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα

    Θεόδωρος Δουζόγλου

    Θεόδωρος Δουζόγλου


    Πριν από ενάμιση χρόνο η SCD Group, συμφερόντων του ομογενούς από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρου Δουζόγλου, ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Hilton για το άνοιγμα δύο ξενοδοχείων που θα λειτουργούσαν το 2024 υπό την ομπρέλα της διεθνούς αλυσίδας.

    Διανύοντας το τέταρτο τρίμηνο του 2023, τόσο στο Πεντελικόν στην Κηφισιά, όσο και στο Μιστράλ στον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται εργασίες ώστε τον επόμενο χρόνο τα ακίνητα να παραδοθούν ανακαινισμένα. Η μόνη εξέλιξη στο πεδίο των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία είναι η δημιουργία ανώνυμης εταιρείας, της Ιπποδαμεία 2023 Ξενοδοχειακή και Τουριστική, με έδρα την Αθήνα, στην οποία ο Θεόδωρος Δουζόγλου κατέβαλε ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο ύψους 50.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει, μεταξύ άλλων, σκοπό τη δημιουργία, απόκτηση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση τουριστικών δραστηριοτήτων, η εκμετάλλευση ακινήτων, η κατασκευή και λειτουργία πάσης φύσεως εγκαταστάσεων και η αντιπροσώπευση στο εσωτερικό και το εξωτερικό εταιρειών και επιχειρήσεων που θα έχουν τους ίδιους σκοπούς με τους σκοπούς της εταιρείας.

    Το συνολικό ύψος των επενδύσεων της SCD για τα δύο έργα (το Pentelikon Athens, Curio Collection by Hilton και το δεύτερο ξενοδοχείο που περιλαμβάνεται στη συνεργασία των δύο εταίρων, το Hampton by Hilton Piraeus Mikrolimano) ξεπερνά τα 23 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022. Το Πεντελικόν είναι ήδη οκτώ χρόνια σφραγισμένο, αφού αποκτήθηκε από την SCD το 2015. Πρόθεση του Δουζόγλου ήταν να ανακαινιστεί μέσω επένδυσης 18 εκατ. ευρώ για να μετατραπεί σε μονάδα που θα διαθέτει 117 δωμάτια, εκ των οποίων 13 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης spa, μια εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα και1.300 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων για συνέδρια και εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν τρεις αίθουσες συνεδριάσεων.

    Τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου αναφέρονταν σε επαναλειτουργία του έναν χρόνο αφότου πέρασε στην ιδιοκτησία Δουζόγλου, ενώ λόγος έγινε ακόμα και για συμφωνία με τη Starwood (πλέον έχει εξαγοραστεί από τη Marriott) για τη διαχείριση του Πεντελικόν.

    Η συμφωνία με τον αμερικανικό όμιλο προέβλεπε επίσης τη λειτουργία του Μιστράλ με την επωνυμία της Hampton. Το ξενοδοχείο, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου, αποκτήθηκε ένα χρόνο μετά, το 2016. Είναι ένα έργο 5,5 εκατ. ευρώ και θα διαθέτει 83 δωμάτια, τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την αθηναϊκή ριβιέρα. Το φιλόδοξο σχέδιο Δουζόγλου θέλει το Μιστράλ να αλλάζει σελίδα ως ένα 24ωρο επιχειρηματικό κέντρο που θα διαθέτει γυμναστήριο και άνετα δωμάτια.

    Το mononews επικοινώνησε με τη Hilton για την πορεία των επενδύσεων και τη συνεργασία με την SCD, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να λάβει απάντηση.

    Τα 70 ακίνητα

    Σύμφωνα με την τελευταία (προ ετών) ενημέρωση που παρείχε ο μυστηριώδης επενδυτής από τη Βενεζουέλα, έχει αγοράσει περισσότερες από 70 ιδιοκτησίες αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων στην Ελλάδα από το 1990, ενώ η SCD διαθέτει ίδια κεφάλαια τουλάχιστον 180 εκατομμυρίων. Ο Δουζόγλου εμφανιζόταν, τουλάχιστον έως πρόσφατα, ως ιδιοκτήτης του Athenaum Smart Hotel στη Συγγρού και του ξενοδοχείου Λητώ στη Μύκονο (που παράγουν έσοδα), 11 βιλών στο νησί των Ανέμων που ανήκαν στην οικογένεια Αγγελόπουλου και του πρώην μεγάρου του ΟΤΕ στη Σταδίου. Στο στόχαστρο είχε βάλει το συγκρότημα του Μπάμπη Βωβού στο Φαληρικό Δέλτα, το οποίο πούλησε το 2020 η Alpha Bank στην αμερικανική Brooklane.

    Το όνομά του, όμως απασχόλησε την οικονομική επικαιρότητα όταν εμφανίστηκε ως υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms. Φερόταν να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Τάκη Δομαζάκη για την τοποθέτηση 15 εκατομμυρίων στην αλλαντοβιομηχανία που πλέον ανήκει στον όμιλο Βιντζηλαίου, υπό τον όρο να παραμείνει στη διοίκηση με τον Δομαζάκη. Το deal πάγωσε με την πλευρά Δουζόγλου να ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε το επιδιωκόμενο επίπεδο συνεννόησης με τη διοίκηση της εταιρείας.

    Ως σύμβουλοι και στελέχη του ομίλου Δουζόγλου εμφανίζονταν ο παλιός μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ, Νίκος Τόλης, ο Χρήστος Στεφανίτσης και ο Γιώργος Τρεπεκλής. Η οικογένειά του ζούσε στον Εύξεινο Πόντο, ήρθε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στη Ρουμανία και από εκεί στη Νότια Αμερική. Στις δραστηριότητές ανήκε η αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Βενεζουέλα, ενώ είχε τον έλεγχο ομίλου με 10.000 εργαζομένων. Το πέπλο μυστηρίου γύρω από το όνομα των Δουζόγλου είναι τόσο πυκνό, ώστε να επικρατεί σύγχυση και να συνδέεται λανθασμένα με την οικογένεια Διογένη Δουζόγλου – Αντωνιάδη και τον Περικλή Δουζόγλου, που δραστηριοποιούταν στο Καράκας με την Indian Especieras Company Limited, εταιρεία αρτυμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζες: Αυτά είναι τα deals 800 εκατoμμυρίων στα ακίνητα

    Δημήτρης Προκοπίου στο mononews για τη διαμάχη με τον Γ. Κούστα: «Δεν χρειάζεται να παρανομήσεις για να φτάσεις κάπου…»

    Radisson RED: Πράσινο φως στο ξενοδοχείο των Ισραηλινών – «Κόβεται» το εστιατόριο του Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ