• Sotheby's International Realty

    Μπαχάμες: Πωλείται η κατοικία του Εδουάρδου Η’ και της Γουόλις Σίμπσον αντί 8,5 εκατ. δολ.

    • NewsRoom
    Sigrist


    Το Sigrist, η κατοικία του Εδουάρδου Η’ και της Γουόλις Σίμπσον στις Μπαχάμες, πωλείται από την εταιρεία Damianos Sotheby’s International Realty.

    Ο Εδουάρδος Η’ ήταν αδελφός του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Εδουάρδος Η’ ήταν αρκετά δημοφιλής στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι που στις 16 Νοεμβρίου του 1936 ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Στάνλεϊ Μπόλντουιν την πρόθεσή του να παντρευτεί την Αμερικανίδα Βάιολετ Γουόλις Ουόρφιλντ Σίμπσον, δύο φορές διαζευγμένη. Μια μάλλον σκανδαλώδη για την εποχή απόφαση.

    Η παραίτηση του Εδουάρδου Η’ από το βασιλικό του αξίωμα υπήρξε και ο λόγος που η Ελισάβετ μπήκε στη γραμμή διαδοχής και αργότερα έγινε βασίλισσα.

    Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Σίμπσον δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία. Ο Μπόλντουιν απείλησε ότι η κυβέρνηση θα παραιτείτο αν ο βασιλιάς επέμενε.

    Στις 11 Δεκεμβρίου ο Εδουάρδος Η΄, προκειμένου να αποφύγει μια επικείμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την δική του παραίτησή από τον θρόνο και εξήγησε τους λόγους που τον ανάγκασαν σε αυτήν. Τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Γεώργιος ΣΤ΄, πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Στον Εδουάρδο Η’ δόθηκε ο τίτλος του δούκα του Ουίνδσορ. Μετά την παραίτησή του έφυγε από τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και παντρεύτηκε τη Σίμπσον. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατέφυγε στη Λισσαβόνα, ενώ λίγο αργότερα διορίστηκε κυβερνήτης στις (βρετανικές) Μπαχάμες. Εκεί, το ζευγάρι έζησε και εργάστηκε για πέντε χρόνια.

    Όσο καιρό ανακαινιζόταν το κυβερνητικό μέγαρο, όπου θα έμεναν, το ζευγάρι έμενε στο Sigrist.

    Το Sigrist είναι μια παραθαλάσσια κατοικία 1.390 τ.μ., στην Cable Beach του Νασάου, πρωτεύουσας του νησιωτικού συμπλέγματος. Χτίστηκε δε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 από τον παραγωγό ταινιών Frederick Sigrist. Διαθέτει συνολικά 15 υπνοδωμάτια.

    Με θέα στο θέρετρο Baha Mar, το γήπεδο γκολφ και τον Ατλαντικό, το ακίνητο διαθέτει μία κύρια κατοικία, δύο ξενώνες και ένα ξεχωριστό διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων.

    Με μοναδικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, το Sigrist αποπνέει μοναδική αποικιακή κομψότητα.

    Από την εποχή του Εδουάρδου και της Σίμπσον, το σπίτι έχει υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις, χωρίς όμως να έχει χάσει κάτι από την αίγλη και το μεγαλείο του παρελθόντος.

    Τα τέσσερα τζάκια που διαθέτει «μεταφέρθηκαν» από άλλες εξοχικές κατοικίες στη Βρετανία και προσαρμόστηκαν στα «μέτρα» του νέου τους σπιτιού.

    Το Μεγάλο Δωμάτιο και το γραφείο έχουν επένδυση από λευκό μαόνι που διαλέχτηκε με το χέρι από την Ονδούρα, μεταφέρθηκε στην Αγγλία για κατεργασία και από εκεί στο Νασάου έτοιμο για τις ειδικές κατασκευές.

    Τα τέσσερα μέτρα ύψους του κτίσματος επιτρέπουν τον φυσικό αερισμό της κατοικίας.

    Την τελευταία δεκαετία στην κατοικία έγιναν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες, όμως, δεν στέρησαν από τη μοναδική αυτή κατοικία τον χαρακτήρα της, με αποτέλεσμα να αποπνέει ακόμα την αύρα και τον αέρα του βασιλικού ζεύγους.

     



    ΣΧΟΛΙΑ