• Real Estate

    Πλειστηριασμοί για Ψυχάρη και Τσοχατζόπουλο

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Ψυχάρης

    Παναγιώτης Ψυχάρης


    Σε πλειστηριασμό οδηγείται η κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη, με τη διαδικασία να έχει οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

    Το ακίνητο του γιου του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο, εκποιείται έναντι 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και για είσπραξη ποσού 500.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης.

    Ο πλειστηριασμός αφορά σε οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος σε οικόπεδο 3.400 τ.μ. στο Ψυχικό, στη συμβολή των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 410 τ.μ. και περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο 100,62 τ.μ., για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 281 τ.μ. με ακάλυπτο επιφάνειας 206,85 τ.μ., καθώς και για υπόγεια θέση στάθμευσης με επιφάνεια 10,13 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης της 11,30 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης 24,20 τ.μ. και υπόγεια θέση 13,50 τ.μ..

    Να σημειωθεί ότι το ακίνητο φέρει υποθήκη υπέρ της ΑΑΔΕ ποσού 7,7 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της Alpha Bank 13 εκατ. ευρώ, πέρα από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Alpha Bank για 500.000 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί για τις υπόγειες θέσεις στάθμευσης, σε 15.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, για την πρώτη κατοικία σε 1.075.000 ευρώ και για τη δεύτερη σε 1.260.000 ευρώ.

    Το ακίνητο στο Ψυχικό
    Το ακίνητο στο Ψυχικό

    Νωρίτερα, στις 11 Ιανουαρίου βγαίνει ξανά στο σφυρί διαμέρισμα πρώην ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, γιου του πρώην υπουργού που έφυγε επίσης από τη ζωή πέρσι.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum, που έχει ορίσει την τιμή εκκίνησης σε 304 χιλ. ευρώ.

    Πρόκειται για διαμέρισμα στον έκτο όροφο που βρίσκεται σε πολυκατοικία έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως.

    Έχει έκταση 862 τ.μ. και αποτελείται από επτά κύρια δωμάτια, χωλ, διάδρομο, δωμάτιο υπηρεσίας, κουζίνα, μπάνιο, δεύτερο W.C. και βεράντες, έχει πρόσοψη επί της οδού Ευελπίδων.

    Το σπίτι αγοράστηκε από τον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο το 2000 και δε σχετίζεται με την ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Ψυχάρη: Στο σφυρί σήμερα δύο πολυτελείς μεζονέτες στο Ψυχικό, αλλά και χωράφια στου Βαρνάβα



    ΣΧΟΛΙΑ