• Business

    Οικογένεια Ψυχάρη: Στο σφυρί σήμερα δύο πολυτελείς μεζονέτες στο Ψυχικό, αλλά και χωράφια στου Βαρνάβα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Δύο πολυτελείς μεζονέτες στο Ψυχικό -στην οδό Περσέως- που ανήκουν στον Παναγιώτη Ψυχάρη, γιο του πρώην κραταιού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, βγαίνουν σήμερα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,4 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank.

    Στο πινάκιο όμως των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται σήμερα και το όνομα του κ. Σταύρου Ψυχάρη, καθώς βγαίνουν στο σφυρί δύο αγροτεμάχια, εν μέρει δασικά, που βρίσκονται στον Βαρνάβα, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 85.000 ευρώ και επισπεύδουσα επίσης την Alpha Bank.

    Σήμερα ο κ. Σταύρος Ψυχάρης ζει απομονωμένος, δεν κυκλοφορεί καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και κάποιοι λένε ότι γράφει βιβλίο. Ένα βιβλίο που θα αναφέρεται στα πεπραγμένα της εποχής που ήταν κυρίαρχος στον ελληνικό Τύπο, που τον «προσκυνούσαν» πολιτικοί και επιχειρηματίες.

    Μα και η ζωή του θυμίζει μυθιστόρημα, η άνοδος και η πτώση του άλλοτε ισχυρού μιντιάρχη που απώλεσε μεν την περιουσία, όμως η φήμη του θα κυριαρχεί για καιρό ακόμα στα δημοσιογραφικά γραφεία και ας μην είναι παρών. Και αυτός που διετέλεσε διοικητής του Αγίου Όρους και ανακηρύχθηκε Μέγας Νοτάριος του Οικουμενικού Θρόνου, τώρα έχει βρεθεί έξω από τις πύλες του παράδεισου της αναγνώρισης και βυθίστηκε στην κόλαση των «κόκκινων» δανείων του πρώην ΔΟΛ –πάνω από 220 εκατ ευρώ, αλλά και των 50 εκατ. ευρώ προσωπικών του δανείων.

    Τα τελευταία χρόνια έχασε μία σειρά από πανάκριβα πολυτελή ακίνητα, όπως τα σπίτια στο Κολωνάκι, στο Ψυχικό, στο Πόρτο Χέλι.

    Ακίνητα που χάθηκαν, που άλλαξαν χέρια για  δάνεια που «κοκκίνισαν», για  υποχρεώσεις που δεν εξυπηρετήθηκαν.

    Τον περασμένο Μάρτιο πουλήθηκε το πολυτελές διαμέρισμα του, των 800 τμ, στο Κολωνάκι, στην οδό Αναγνωστοπούλου. Το τίμημα λένε ότι άγγιξε τα 3,5 εκατ. ευρώ και η αγοραπωλησία έγινε μέσω της Alpha Bank Λονδίνου. Ένα διαμέρισμα σε μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αθήνας, πολυτελώς επιπλωμένο και διακοσμημένο με πίνακες του Μονέ και του Πικάσο.

    Δύο χρόνια πριν είχε βγει σε πλειστηριασμό και η βίλα των 2.500 τετραγωνικών μέτρων στο Πόρτο Χέλι, με πισίνες, γήπεδα τένις και ιδιωτική μαρίνα. Η βίλα δέσποζε σε οικόπεδο 26 στρεμμάτων στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι, που βρίσκεται  κυριολεκτικά πάνω στην παραλία καλύπτοντας ένα ολόκληρο ακρωτήριο. Την απέκτησε για 12 εκατ. ευρώ ένας Ελβετός επιχειρηματίας.

    Σε πλειστηριασμό έχει βγει και ένα άλλο διαμέρισμα στο Κολωνάκι για χρέη 600.000 ευρώ. Ενώ πουλήθηκε το 2018 για 400.000 ευρώ και  το πολυτελές σκάφος Ferretti,  27 μέτρων,  αξίας 2,7 εκατ. ευρώ που το είχε ονομάσει BESTEN.

    Σήμερα έχει αφήσει πίσω του τις συναντήσεις στην Αθηναϊκή Λέσχη, στη Ράτκα, στο Da Capo….και αν οι αναμνήσεις κάνουν φλας μπακ στην εποχή της πολυτέλειας και της απόλυτης αναγνώρισης, η πραγματικότητα είναι οδυνηρή με το ηλεκτρονικό σφυρί να σβήνει το όνειρο και να εκποιεί το ένα πίσω από το άλλο τα ακριβά ακίνητα.

    Τα αγροτεμάχια στη Ρεματιά Βαρνάβα

    Σήμερα λοιπόν βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δύο αγροτεμάχια, τα οποία έχουν έκταση 2.933 τ.μ. και 1.420 τ.μ., στο Βαρνάβα, και σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης βρίσκονται σε αγροτική περιοχή με έντονο δασικό χαρακτήρα. Ένα κομμάτι τους τους δηλαδή είναι δάσος.

    «Στην περιοχή των υπό εκτίμηση ακινήτων έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες και σύμφωνα με απόσπασμα αυτών φαίνεται ότι τα εκτιμώμενα ακίνητα περιβάλλονται από δασικές εκτάσεις ενώ κάποια τμήματα αυτών είναι δασικά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χάνεται η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα αρκεί στο μη δασικό τμήμα να μπορεί να οικοδομηθεί κτίριο», σημειώνεται στην έκθεση κατάσχεσης.

    Τα αγροτεμάχια στη θέση Προσάλεσι, στην περιοχή  Ρεματιά Βαρνάβα του Μαραθώνα, εκποιούνται από την Alpha Bank και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 85.000 ευρώ. Εχουν βάρη 307.000 ευρώ (υποθήκες υπέρ της τράπεζας και της Δ΄ Εφορίας Αθηνών).

    Ο  Σταύρος Ψυχάρης τα αγόρασε το 1991 και το 1993.

    Σύμφωνα με την  Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας (Εμπορικής) Αξίας Δύο Αγροτεμαχίων του Πιστοποιημένου Εκτιμητή Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών: «η περιοχή έχει αγροτικό – δασικό χαρακτήρα με ελάχιστη δόμηση κτιρίων μέχρι δύο ορόφων και με αποκλειστική χρήση την κατοικία, λόγω δε της ρεματιάς η οποία εκβάλλει στην Λίμνη του Μαραθώνα και έχει νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους με δασικό χαρακτήρα, πυκνή φυσική βλάστηση πλατάνων και κωνοφόρων και αντίστοιχη άγρια πανίδα. Στην περιοχή των υπό εκτίμηση ακινήτων έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες και σύμφωνα με απόσπασμα αυτών φαίνεται ότι τα εκτιμώμενα ακίνητα περιβάλλονται από δασικές εκτάσεις ενώ φαίνεται ότι κάποια τμήματα αυτών πιθανά να είναι δασικά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χάνεται η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα αρκεί στο μη δασικό τμήμα να μπορεί να οικοδομηθεί κτίριο. Για τις ανάγκες της εκτίμησης και από την μακροσκοπική μελέτη του δασικού χάρτη, θεωρείται ότι αυτό είναι εφικτό. Ως βέλτιστη, δε, αξιοποίηση παρόλο που τα δύο αγροτεμάχια αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες, αποκτηθείσες με διαφορετικούς τίτλους ιδιοκτησίας, θεωρείται η αντιμετώπισή τους και εκποίησή τους προς τον ίδιο ενδιαφερόμενο».

    Και οι μεζονέτες στο Ψυχικό

    Δύο μεζονέτες στο Ψυχικό που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Παναγιώτη Ψυχάρη βγαίνουν επίσης σήμερα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,4 εκατ ευρώ.

    Βρίσκονται στην οδό Περσέως, δίπλα στην Πρεσβεία του Κουβέιτ. Πρόκειται για δύο αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, συνολικού εμβαδού 545 τ.μ, σε οικοδομικό συγκρότημα που κτισμένου σε οικόπεδο εκτάσεως μ.τ. 3.400,00 που βρίσκεται στη θέση «Ψυχικό» στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και επί των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως αρ.2Α.

    Σύμφωνα με την έκθεση βγαίνουν «σε αναγκαστικό πλειστηριασμό τα ακίνητα του οφειλέτη Παναγιώτη Ψυχάρη του Σταύρου και της Δέσποινας, κατοίκου Παλαιού Ψυχικού Αττικής, οδός Περσέως, αρ. 2Α για είσπραξη ποσού 500.000,00 ευρώ, που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ