• Real Estate

    Ποιος αγόρασε τα ακίνητα του Μπάμπη Βωβού – Όλο το παρασκήνιο

    Mπάμπης Βωβός

    Mπάμπης Βωβός, Επιχειρηματίας


    Με απόδοση (αξία ακινήτου/ετήσιο μίσθωμα) στην περιοχή του 4,8%, σημαντικά χαμηλότερη από τη συνήθη το τελευταίο χρονικό διάστημα στα επαγγελματικά ακίνητα (7%), πουλήθηκε από την Εθνική Leasing, στην Dromeus Capital, το ακίνητο στη Λεωφόρο Κηφισίας 66, πρώην ιδιοκτησία της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) με μισθωτή την Wind.

    Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 8.334 τ.μ. με 812 θέσεις στάθμευσης (πολλές από τις οποίες δεν έχουν διατεθεί) πέτυχε τιμή 23,6 εκατ. ευρώ, με την αρχική τιμή στα 21 εκατ. ευρώ. Στο μεγαλύτερο μέρος του είναι μισθωμένο στην προαναφερόμενη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Κενά είναι 784 τ.μ. Στον πλειστηριασμό που ολοκληρώθηκε, πριν λίγη ώρα, συμμετείχε και η Trastor ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Το ίδιο επενδυτικό κεφάλαιο πλειοδότησε και στο ακίνητο στην οδό Θεοφάνους 4 με προβολή στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Λ. Αλεξάνδρας στους Αμπελόκηπους το οποίο είχε αρχική τιμή 2,050 εκατ. ευρώ και πουλήθηκε 2,35 εκατ. ευρώ.

    Χωρίς αγοραστή έμεινε το τρίτο ακίνητο πρώην ιδιοκτησία ΜΒΔΤ στην οδό Πουλίου 6 στο οποίο στεγάζεται το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού του δημοσίου).

    Το τέταρτο ακίνητο που είχε βγάλει στον πλειστηριασμό σήμερα η Εθνική Leasing, ισόγειο κατάστημα 458 τ.μ. στην συμβολή της Λ. Πεντέλης με την Μενελάου στα Βριλήσσια, πουλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής, έναντι τιμήματος 1,495 εκατ. ευρώ (αρχική τιμή πλειστηριασμού 1,350 εκατ. ευρώ).

    Το Dromeus Capital είναι ελληνικό fund και μεταξύ άλλων έχει τοποθετήσει κεφάλαιά του στην Alpha Bank. Ο ένας εκ των ιδρυτών του είναι ο Αχιλλέας Ρισβάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι τράπεζες «τρέχουν» να σώσουν 50 εταιρίες έως το τέλος του χρόνου



    ΣΧΟΛΙΑ