• Real Estate

    Μύκονος: Πολεοδομικές αυθαιρεσίες εντόπισε η αστυνομία στη βίλα – μεγαθήριο του εφοπλιστή Γιάννη Γεωργιάδη


    Η Villa Alegria, ένα από τα σπουδαιότερα ακίνητα του νησιού μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών και πολεοδομικών Αρχών, στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αυθαίρετη δόμηση στη Μύκονο.

    Η βίλα που εκτείνεται σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων με θέα τις τρεις καλύτερες παραλίες του νησιού, Καλό Λιβάδι, Αγία Άννα και Καλαφάτη, έχει συνολικό εμβαδό 1.000 τ.μ. διαθέτει 9 κρεβατοκάμαρες, πισίνα 22 μέτρων, υδρομασάζ, τζακούζι, μπαρ, μπάρμπεκιου και άλλες παρόμοιες πολυτέλειες.

    Πρόκειται για μια χλιδάτη βίλα στο παραδοσιακό στιλ των Κυκλάδων εξοπλισμένη με όλα τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα και μάλιστα ο ιδιοκτήτης της, ο εφοπλιστής Γιάννης Γεωργιάδης, την έχει βγάλει εδώ και καιρό προς πώληση έναντι 23 εκατ. ευρώ.

    Έπειτα από καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στη βίλα και προχώρησε σε επιτόπια αυτοψία ζητώντας και τη συνδρομή των πολεοδομικών Αρχών.

    Ειδικότερα αναφέρεται στο υπηρεσιακό έγγραφο που φέρνει στο φως το mononews.gr ότι, την 01/05/2023 και ώρα 13:30, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου μετέβη στο σημείο όπου εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί εργάτες να προβαίνουν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες εντός της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας, ήτοι σε ελαιοχρωματισμό αυθαιρέτως ανεγερθέντων νέων χώρων μη ενιαίων (ήτοι δύο δωμάτια στον α’ όροφο ήδη προϋπάρχοντος κτίσματος).

    Τα νεοανεγερθέντα κτίσματα ήταν διαστάσεων: ο πρώτος χώρος 6,5Χ6,5Χ2,8 μέτρα ύψους περίπου και ο δεύτερος χώρος 6,9χ5χ2,8 μέτρα ύψους περίπου, είχαν, δε, κατασκευαστεί σε προγενέστερο χρόνο από τούβλα τύπου «Α-BLOCK» και οριζόντιες κολώνες στήριξης από σκυρόδεμα.

    Επί των χώρων αυτών είχε τοποθετηθεί ξύλινη σκεπή με χρήση ξύλινων δοκών και ξύλων τύπου «ΡΑΜΠΟΤΕ» διαστάσεων 7,8χ11,65 μέτρων περίπου.

    Πλέον των ανωτέρω, διαπιστώθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού και σε δεξαμενή-υδρομασάζ διαστάσεων 2,8m επί 2,8m περίπου, η οποία βρίσκεται στο αίθριο του ήδη υφιστάμενου κτίσματος για την οποία δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν είχε κατασκευαστεί νόμιμα.

    Να σημειωθεί πάντως ότι ο ιδιοκτήτης, μετά τις εξελίξεις αυτές  αποφάσισε να γκρεμίσει  τα παράνομα κτίσματα και να επαναφέρει το ακίνητο στην αρχική του κατάσταση.

    MYKONOS

     

     

     

    Δείτε τον Γιάννη Γεωργιάδη με την κόρη του σε παλαιότερη συνέντευξή του στα βραβεία Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards:

     

     

    Αμερικανός διαφημιστής έκανε παράνομες εργασίες

    Σημειώνεται ότι το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων για παράνομες οικοδομικές εργασίες στον αιγιαλό και στην παραλία στην περιοχή του Ορνού, μπροστά από το ξενοδοχείο «Santa Marina», αλλοιώνοντας τη μορφολογία του εδάφους του αιγιαλού και της παραλίας.

    Πρόκειται για έναν 23χρονο από το Πακιστάν και τέσσερις άνδρες, 52, 34, 27 και 28 ετών από την Αλβανία. Εντολέας των εν λόγω εργασιών φέρεται να είναι ένας 60χρονος Αμερικανός, ο οποίος απουσίαζε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

    Ειδικότερα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σε τρεις άνδρες από την Αλβανία 56, 37 και 42 ετών, σε έναν 21χρονο Έλληνα, σε έναν 46χρονο υπήκοο Πακιστάν καθώς και στον 71χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη θέση Λούλος Καλαφάτη να προβαίνουν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες.

    Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 71χρονος απασχολούσε τον 42χρονο Αλβανό, ενώ ο τελευταίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

     

     

     

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ